Connect with us

aktuelno

ZA MILIČIN ŽIVOT: Hrabra devojčica (8) se bori sa opakim tumorom, sad joj je potrebna naša pomoć

Published

on

Porodici Vračar je upućen poziv za bolničko lečenje ćerke na klinici u inostranstvu, za šta su im, pored troškova puta i boravka, neohodna značajana materijalna sredstva

Milici Vračar (8) iz Beograda, učenici prvog razreda, posle prvih primetnih znakova strabizma (razrokosti), zatim drugih oftamoloških problema i na kraju poteškoća sa gutanjem, napokon je dijagnostikovan tumor centralnog nervnog sistema – difuzni gliom moždanog stabla – koji pritom ne može da se operiše.

Međutim, iako je konzilijum KCS je predložio samo radioterapiju, roditelji su u kontakt sa onkološkim bolnicama dobili i druge ponude lečenja, sa mnogo boljom prognozom. Predložena je i hemioterapija kao sastavni i obavezni deo protokola lečenja ove bolesti. Porodici Vračar je upućen poziv za bolničko lečenje ćerke na klinici u inostranstvu, za šta su im, pored troškova puta i boravka, neohodna značajana materijalna sredstva.

Milica, prema rečima njenih roditelja, voli školu od prvog dana, pa ni u ovoj situaciji sa pandemijom koronavirusa ne propušta nastavu organizovanu preko TV programa.

Voli i sport. Dobro pliva, koliko pre par meseci skijala je sa najzahtevnijih planinskih staza, kliza, vozi rolere, ne propušta treninge odbojke, igra šah. Željna je takmičenja, ali i obične dečje igre. Dok je sve to mogla.

SESTRE: Milica jedva čeka da nastavi da se igra sa Mašom

Obožava dve godine stariju sestru Mašu. O psu Mazi da ne pričamo. Ali, ono što je posebno krasi je njena hrabrost koju je ispoljavala od malih nogu posebno prilikom odlazaka kod lekara i zubara. Nikada, ali baš nikada, pa ni sada kada su počeli ozbiljni medicinski tretmani ni “a” nije izustila.

“Nežna i senzibilna, naravno da itekako ume da pusti suzu kada je emocije ophrvaju, dete je, ali ta neverovatna hrabrost, razboritost, upornost i disciplina za divljenje ne napuštaju je ni sada kad je nažalost bolest već uzela maha i ostavila tragove na njoj”, navode Miličini roditelji.

Svi koji mogu da pomognu maloj Milici to mogu da urade uplatom na sledeće račune koji su otvoreni u fondaciji Budi human:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 800 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human800 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043068-49

Uplatom na devizni račun: 160600000004313930
IBAN: RS35160600000004313930
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

IZVOR: Serbian Times FOTO: Pixabay/Budihuman

Advertisement