Connect with us

Srbija

VELIKI USPEH NAŠEG PANTOMIMIČARA: Srpski film o koroni u najužem izboru Ujedinjenih nacija! (VIDEO)

Published

on

Kratki film ”Pantomimom protiv korone” režisera i glumca Marka Stojanovića izabran je među svega nekoliko filmova iz celog sveta koje će Ujedinjene nacije i Svetska zdravstvena organizacija prikazivati na nacionalnim televizijama i u svojoj kampanji u borbi protiv epidemije.

-Film koji smo prijavili na konkursu ”Globalni poziv UN kreativcima – pomozite da se spreči širenje Kovid-19”, prošao selekciju i ušao među odabrane radove koje će UN i SZO da stave na raspolaganje svim članicama da ih koriste u svojim kampanjama. To je veliko priznanje za naš skromni film snimljen u kućnim uslovima i za vreme izolacije u aprilu ove godine, izjavio je Marko Stojanović, već godinama najpoznatiji srpski pantomimičar.

On kaže da je film na raznim društvenim mrežama do sada imao oko 100.000 pregleda, a prikazan je i na više TV kanala i internet portala.

-Kineske kolege su nas obavestile da je film deljen i u Kini preko Vičet mreže, dodaje Stojanović.

STIGLI I DO KINE: Stojanović u filmu “Pantomimom protiv korone”

Film je zvanično realizovan u produkciji Svetske organizacije pantomimičara i Asocijacije umetnosti i medija – Pomoć za mlade i zdravlje, iako je snimljen bez budžeta.

Pored Marka Stojanovića, u projektu su učestvovali kamerman Filip Stojanović, i snimatelj i dizajner zvuka Boris Mijatović. Obojica su studenti druge godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Tekst: Antonije Kovačević Foto/Video: Youtube Printscreen

Advertisement