Connect with us

Balkan

ZA LEPŠU BUDUĆNOST: Dok se stjuardese iz Tirane vakcinišu u Beogradu, Albanka skuplja novac za ubijenog Srbina! (FOTO, VIDEO)

Published

on

Albanska aviokompanija “Albavings” juče je organizovala dva čarter leta iz Tirane za Beograd, kojim su došli građani ove zemlje u nameri da prime vakcinu protiv koronavirusa.

Privrednici iz Albanije iskoristili su priliku tokom vikenda da se vakcinišu protiv koronavirusa u Srbiji, a to im je obezbedila Privredna komora Srbije u saradnji sa srpskom vladom, piše portal Reporteri.

Među vakcinisanim su bile stjuardese albanske aviokompanije “Albaeings”.

– Za nas je to bilo važno jer je to bila jedina prilika da se trenutno vakcinišemo.

S obzirom da radimo u avio-kompaniji, želeli smo da imamo priliku da naše osoblje bude vakcinisano i s obzirom da je u Albaniji trenutno nije moguće to uraditi u ovoj kategoriji koju mi predstavljamo.

Iskoristili smo smo priliku da dođemo ovde u Beograd – izjavila je jedna stjuardesa albanske aviokompanije.

Jedan od zaposlenih na aerodromu u Tirani rekao je da je organizacija vakcinacije protekla dobro.

– Mislim da je to dobra prilika da se uradi, i to pokazuje ozbiljnost države Srbije, i bez sumnje u njenu snagu kao države – rekao je on nakon što je primio vakcinu AstraZeneka.

Istovremeno, sa druge strane planete Edita Maloku iz Kolorada, priča kako je, kada je videla spisak žrtava i Stanišićevo prezime, “odmah je znala da je Srbin”.

“Ne mogu ni da zamislim kako bih se osećala da je to moj sin”, ispričala je Edita koja je pokrenula i GoFoundMe stranicu za pomoć Nevenovoj porodici. Sav novac prikupljen preko ove stranice ići će, preko srpske crkve, direktno Nevenovoj porodici.

“Ova tragedija morala bi da iznedri makar to da se nacionalne podele izbrišu”, ispričala je Edita, koja je Albanka sa Kosova i Metohije.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen Instagram @anamarirepic; Twitter@CB_Cotton

Advertisement