Chicago, IL
68°
Partly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 14mph ESE
Humidity: 48%
Pressure: 29.88"Hg
UV index: 6
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
68°F
68°F
64°F
68°F
70°F
WedThuFriSatSun
66°F / 50°F
57°F / 45°F
55°F / 41°F
50°F / 39°F
55°F / 41°F

Published 3 years ago

By admin

ZA DLAKU IZBEGAO SMRT: Medved pojurio meštanina na Goliji, Vukosav jedva uspeo da pobegne!

Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija u ataru ivanjičkog sela Devići podno planine Golije, kada je starijeg čoveka dok je vraćao ovce sa ispaše napao medved. Vukosav Popović (66) jedva je izvukao živu glavu, bežeći od kandži opasne životinje.

„Stric je oko pola sedam skupio stado i krenuo ka kući, kada je ugledao stravičan prizor. Mečka je bila ispred njega i jela zaklano jagnje iz stada, za koje nije ni primetio kad ga je napala i odvojila. Ostao je zatečen, a medved je vrlo brzo i njega primetio“, priča za RINU Ratko Polovina, sinovac.

Кako kaže, njegov stric je potrčao koliko ga noge nose ne misleći ni na stado koje se vrlo brzo razbežalo, samo da bi izvukao živu glavu.

„Čim ga je primetio, medved je krenuo za njim. U tim momentima čovek dobija očigledno neku nadljudsku snagu i nekako je uspeo da mu pobegne, jer da ga je dohvatio ko zna šta bi sve bilo. Stric je prošao bez povreda, ali je pod velikim stresom jer je i sam svestan u šta je moglo da se pretvori obično predvečerje i čuvanje ovaca“, kaže Ratko.

Tri napada za samo dva meseca, medvedi nikad nisu prilazili bliže

Inače, ovo nije prvi put da u podgolijskom kraju medvedi prilaze sve bliže kućama i ljudima. U junu je napao poštara, a pre nepunih mesec dana i mlađu ženu koja je izašla do jedne česme na Goliji da natoči vodu. Oboje su uspeli da pobegnu od zveri u poslednjem trenutku.

„Medveda je uvek bilo, ali se nikad sa njima nismo susretali. Plašili su se ljudi i bili duboko u šumama u koje niko sve i da je hteo nije mogao ni da zađe, niti njima da prođe.Ovog leta situacija je kulminirala, jer za samo dva meseca desila su se tri napada od strane medevda na čoveka. Plašim se da neki od njih ne završi tragično. Postali su veoma gladni i izgleda ničega se ne plaše. Samo im je cilj da pronađu hranu“, rekao je Ratko.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE