Chicago
64°
Cloudy
6:43 am6:39 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 90%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
68/61°F
70/61°F
77/63°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

VREDNI PANČEVAC ODUŠEVIO SRBIJU: Miloš (10) uzgaja i prodaje papričice kako bi sakupio za džeparac! (FOTO)

Dečak Miloš prodaje ljute papričice na ulicama Pančeva kako bi sakupio za džeparac. Fotografiju je objavila njegova majka na Fejsbuku.

Blagi osmeh na licu, ljute papričice, cenovnik, stolica, Miloš izgleda kao pravi trgovac. Nedavno je napunio deset godina i za rođendan dobio poklon koji sada želi da upotpuni.

-Miloš samo želi da bude vredan i da zaradi za džeparac, jer je izrazio želju da kupi sebi štitnike, kacigu i rukavice jer mu je skoro bio rođendan i dobio je trotinet i sada želi da kupi opremu da bi mogao da ga vozi. – kaže za Miloševa majka.

Dečica uglavnom prodaju igračke, narukvice koje naprave, limunadu, sokove, ali ovaj nasmejani dečak se odlučio za ljute papričice.

-Ideja o papričicama je njegova. Mi u baštici imamo posađene papričice, ali s obzirom na to da ih imamo jako mnogo on je pozeleo da ih proda i da zaradi sebi parice da kupi opremu za trotinet. Ja sam mu to dozvolila i podržala ga u ideji da zaradi i samim tim da stiče naviku o poslu. Bolje da gaji papričice nego da gleda Tik tok i da igra igrice. – kaže ona.

Njegovi sugrađani su ga podržali u ideji i već je imao prve kupce, a papričice od Miloša možete kupiti u ulici Svetozara Miletića po ceni od 100 dinara.

PROČITAJTE VIŠE:

SRPSKO ČUDO IZ BOGOTIĆA: Preslatki Despot zaigrao kolo, iako ima tek 15 meseci! (FOTO)

NAJBOLJI MLADI TRUBAČ GUČE: Mateja (11) ne ide u muzičku školu, talenat je nasledio od oca!

OBARAJU SVE REKORDE: Porodica Antić gaji 360 sorti paradajza, jedan plod i do 2 kilograma! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE