Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SSE
Humidity: 91%
Pressure: 30.14"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

NOVI POČETAK ZA DESETOČLANU PORODICU MAKSIMOVIĆ: Kuću staru 100 godina, zamenili novim domom! (FOTO)

Desotočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica u blizini sela Ajnovce, u opštini Kosovska Kamenica, dobila je novu kuću, zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Tri generacije ove socijalno ugrožene porodice, u kojoj je troje male dece uzrasta od 9, 7 i 4 godine, do sada su živele u trošnoj kući, staroj preko 100 godina, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković je izjavila da je veoma ponosna na ovaj projekat, pre svega iz razloga što će mališani porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

-Tu smo da pomažemo našem narodu u svim srpskim sredinama na KiM, kroz gradnju novih i adaptaciju postojećih stambenih objekata, ili kroz dodelu građevinskog materijala, kako bi naši ljudi na Kosovu i Metohiji imali uslove za ostanak i održivi opstanak na svojim ognjištima – istakla je Stojkovićeva.

Takođe, Stojkovićeva je naglasila da su aktivnosti na poboljšanju uslova života srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije, posebno stambeno zbrinjavanje, jedan od prioriteta Kancelarije za KiM.

-To će nam i u narednom periodu biti motiv, da kroz projekte Kancelarije stambeno zbrinemo i obezbedimo što više porodica na KiM, a prioritet će i dalje biti višečlane porodice i domaćinstva, kao što je porodica Maksimović, koja sada može da se useli u završenu, novu kuću – zaključila je Jelena Stojković.

PROČITAJTE VIŠE:

VREDNI PANČEVAC ODUŠEVIO SRBIJU: Miloš (10) uzgaja i prodaje papričice kako bi sakupio za džeparac! (FOTO)

SRPSKO ČUDO IZ BOGOTIĆA: Preslatki Despot zaigrao kolo, iako ima tek 15 meseci! (FOTO)

NAJBOLJI MLADI TRUBAČ GUČE: Mateja (11) ne ide u muzičku školu, talenat je nasledio od oca!

Izvor: Novosti
Foto: Kancelarija za KiM

YOU MAY LIKE