Chicago, IL
63°
Fair
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 63°F
Wind: 15mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.86"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
61°F
59°F
52°F
50°F
48°F
ThuFriSatSunMon
50°F / 36°F
41°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 50°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

VRATANCA OD SRCA: Želite da poklonite nešto svojima u otadžbini? Imamo savršeno rešenje za vas! (FOTO GALERIJA)

Neke uspešne priče počinju sasvim slučajno. Vratanca od srca su jedna takva priča…

Godine 1990-te, ja student medicine, vreme sankcija, a ja sam se dovijala kako da napravim neki baš, baš poseban poklon za najbolju drugaricu. Preturam po fiokama pa nađoh stari pribor za tehničko obrazovanje. Od ostataka šper ploče napravih mala vratanca sa izrezanim srcem, a ispod zalepih natpis „Vrata mog srca“. Da dopunim poklon, napisah i jedno srceparajuće pismo drugarici u kome joj objašnjavam da su, iako malo naherena, to ipak vratanca mog srca i da ih je ona otvorila. Tako sa natpisom, obojena u roze, sa izrezanim srcem i pisamcetom, bila su pun pogodak!

Moja drugarica se raznežila a ja sam ovim poklonom postigla sve što sam zacrtala: da poklon ima moj lični pečat, da bude potpuno neobičan i pun simbolike vezane za naše drugarstvo, plus da se uklopi u moj budžet.

Skoro sam zaboravila na to i onda sam posle mnogo godina naišla na tvit neke žene koja traži predlog za poklon najboljem druga. Nešto što će ’ličiti’ na nju, da poklon bude personalizovan i da simbolizuje to posebno prijateljstvo, a i da bude pristupačan. Uz to, kaže, ne želi one jeftine tričarije koje kad nekom pokloniš on ne zna šta će s njima i na kraju ih baci.

Desilo se još par zanimljivih događaja, a ideja da počnem nešto da kreiram i stvaram rukama prosto mi nije dala mira. Uz desetine prototipova i proba, na kraju su nastala vratanca od srca.

Kombinacijom modela, simbola koji su izrezani ili gravirani na vratancima, natpisima na njima, dekoracijom ili u natur varijanti – može bilo ko, bilo kome i za bilo koju priliku da napravi kombinaciju i savršen poklon.
Imamo ram vratanca u koja odozgo može da se ubaci fotografija (u dve dimenzije);

Vratanca sa leđima od plute gde možete ostavljati poruke, a imamo i vratanca koja se mogu okačiti. Imamo dvokrilna, jednokrilna vratanca, sa nekim izrezanim ili izgraviranim detaljem, na postolju ili bez.

Hoćeš devojci za Dan zaljubljenih nešto da pokloniš? Može, kupi joj vratanca sa izrezanim srcem, lalom, izgraviranom ružom, zvezdom… Odaberi natpis: Vrata ljubavi, mog srca, sreće… U lepoj kutijici specijalno izajniranoj za vratanca, nalazi se i koverta u koju možeš da ubaciš čestitku. Želiš da zaprosiš voljeno biće? Pa što da ne, imamo vratanca sa ugraviranim burmama. Ubaci vašu fotku u ram vratanca, odaberi natpis i oduševi je svojom originalnošću! Jedino što može jeste da kaže DA!

Oporavlja ti se prijatelj posle bolesti? Može, kupi mu vratanca sa izrezanom jabukom, simbolom zdravlja i odaberi natpis „Vrata ozdravljenje“. Ili vratanca sa izgraviranim Jin & Jang simbolom – Vrata ravnoteže, balansa, isceljenja…

Imate mnogo mogućnosti, a vaša mašta i kreativnost su granica za sve!

Ako želite da iznenadite svoje u otadžbini, odaberite sami vratanca ili nam recite za koga vam je poklon potreban i mi ćemo odabrati i sve organizovati. Ako želite ram vratanca sa zajedničkom fotografijom, pošaljite nam. Mi ćemo je uraditi, sve pripremiti i poslati na adresu koju želite.

“Vratanca od srca” nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, ni onog ko daruje, ni onog kome se daruje.
Zapratite našu instagram i fb stranicu @vratancaodsrca i samo odaberite!

Tekst: Maja Vučković Foto: Vratanca od srca

YOU MAY LIKE