Chicago
30°
Snow Shower
7:07 am4:58 pm CST
Feels like: 19°F
Wind: 16mph SSW
Humidity: 89%
Pressure: 29.72"Hg
UV index: 0
SatSunMon
30/25°F
28/12°F
16/-2°F

Published 4 weeks ago

By Antonije Kovačević

VRATANCA OD SRCA: Želite da poklonite nešto svojima u otadžbini? Imamo savršeno rešenje za vas! (FOTO GALERIJA)

Neke uspešne priče počinju sasvim slučajno. Vratanca od srca su jedna takva priča…

Godine 1990-te, ja student medicine, vreme sankcija, a ja sam se dovijala kako da napravim neki baš, baš poseban poklon za najbolju drugaricu. Preturam po fiokama pa nađoh stari pribor za tehničko obrazovanje. Od ostataka šper ploče napravih mala vratanca sa izrezanim srcem, a ispod zalepih natpis „Vrata mog srca“. Da dopunim poklon, napisah i jedno srceparajuće pismo drugarici u kome joj objašnjavam da su, iako malo naherena, to ipak vratanca mog srca i da ih je ona otvorila. Tako sa natpisom, obojena u roze, sa izrezanim srcem i pisamcetom, bila su pun pogodak!

Moja drugarica se raznežila a ja sam ovim poklonom postigla sve što sam zacrtala: da poklon ima moj lični pečat, da bude potpuno neobičan i pun simbolike vezane za naše drugarstvo, plus da se uklopi u moj budžet.

Skoro sam zaboravila na to i onda sam posle mnogo godina naišla na tvit neke žene koja traži predlog za poklon najboljem druga. Nešto što će ’ličiti’ na nju, da poklon bude personalizovan i da simbolizuje to posebno prijateljstvo, a i da bude pristupačan. Uz to, kaže, ne želi one jeftine tričarije koje kad nekom pokloniš on ne zna šta će s njima i na kraju ih baci.

Desilo se još par zanimljivih događaja, a ideja da počnem nešto da kreiram i stvaram rukama prosto mi nije dala mira. Uz desetine prototipova i proba, na kraju su nastala vratanca od srca.

Kombinacijom modela, simbola koji su izrezani ili gravirani na vratancima, natpisima na njima, dekoracijom ili u natur varijanti – može bilo ko, bilo kome i za bilo koju priliku da napravi kombinaciju i savršen poklon.
Imamo ram vratanca u koja odozgo može da se ubaci fotografija (u dve dimenzije);

Vratanca sa leđima od plute gde možete ostavljati poruke, a imamo i vratanca koja se mogu okačiti. Imamo dvokrilna, jednokrilna vratanca, sa nekim izrezanim ili izgraviranim detaljem, na postolju ili bez.

Hoćeš devojci za Dan zaljubljenih nešto da pokloniš? Može, kupi joj vratanca sa izrezanim srcem, lalom, izgraviranom ružom, zvezdom… Odaberi natpis: Vrata ljubavi, mog srca, sreće… U lepoj kutijici specijalno izajniranoj za vratanca, nalazi se i koverta u koju možeš da ubaciš čestitku. Želiš da zaprosiš voljeno biće? Pa što da ne, imamo vratanca sa ugraviranim burmama. Ubaci vašu fotku u ram vratanca, odaberi natpis i oduševi je svojom originalnošću! Jedino što može jeste da kaže DA!

Oporavlja ti se prijatelj posle bolesti? Može, kupi mu vratanca sa izrezanom jabukom, simbolom zdravlja i odaberi natpis „Vrata ozdravljenje“. Ili vratanca sa izgraviranim Jin & Jang simbolom – Vrata ravnoteže, balansa, isceljenja…

Imate mnogo mogućnosti, a vaša mašta i kreativnost su granica za sve!

Ako želite da iznenadite svoje u otadžbini, odaberite sami vratanca ili nam recite za koga vam je poklon potreban i mi ćemo odabrati i sve organizovati. Ako želite ram vratanca sa zajedničkom fotografijom, pošaljite nam. Mi ćemo je uraditi, sve pripremiti i poslati na adresu koju želite.

“Vratanca od srca” nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, ni onog ko daruje, ni onog kome se daruje.
Zapratite našu instagram i fb stranicu @vratancaodsrca i samo odaberite!

Tekst: Maja Vučković Foto: Vratanca od srca

YOU MAY LIKE

ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
GODINE 2022. POSTAO TREĆI NAJBOGATIJI ČOVEK SVETA: Juče izgubio 6,5 milijardi dolara, označili ga kao prevaranta!
LOPOVI UKRALI SUŠENO MESO NA FRUŠKOJ GORI, VLASNIK PORUČIO: "Ne daj Bože da dete pojede to meso, ne želim nikog da nosim na duši!"
SRĐAN ĐOKOVIĆ: Gledaću Novaka od kuće, moja porodica samo želi mir!
NOLE O POTEZU OCA SRĐANA: Nije mi to trebalo pred finale, ali nadam se da će biti tu! Mediji su pogrešno protumačili događaj!
OVDE JE ROĐEN SVETI SAVA: Do nedavno je sve bilo obraslo u korov, a sada niče velelepan hram! (FOTO)
PARTIZAN SRUŠIO ZVEZDU U GOSTIMA: Crno-beli revanš pokvario Nedović trojkom u zadnjoj sekundi (VIDEO)
SKANDALOZNA ODLUKA: Sarajevo usvojilo deklaraciju kojom se zabranjuje dizanje tri prsta!
PUCNJAVA U BLIZINI SINAGOGE U JERUSALIMU: Sumnja se na teroristički napad, osam mrtvih, troje povređenih!
RAJ NA ISTOKU SRBIJE KUPIO ZA 400 EVRA: Frižider nema, ali se snašao da ohladi pivo!
NOLE NAKON POBEDE OSTAVIO PORUKU NA KAMERI I ODUŠEVIO SRBIJU: Đoković se setio najvećeg srpskog svetitelja!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PATRIJARH PORFIRIJE U NJUJORKU: Obnova izgorelog hrama Svetog Save mora da bude brža i efikasnija!