Connect with us

aktuelno

VRANJSKE TINEJDŽERKE ODBRANILE ČAST SRPSKOG CIVILNOG SEKTORA: Najbolje u Evropi u borbi za ljudska prava

Published

on

Odbor za ljudska prava Vranje odbranio je čast srpskog civilnog sektora u oblasti unapređenja ljudskih prava kod devojaka tinejdžerskih grupa

Vranjska organizacija OCD najbolja je u Evropi u svojoj kategoriji kada je reč o unapređenju ljudskih prava među tinejdžerima, a priznanja su dobile i organizacije iz Nemačke, Ukrajne, Rusije i Bosne i Hercegovine.

Ukupno je za pet svetskih regiona uključujući i pet evropskih dodeljeno 25 nagrada, organizacijama iz SAD, Irana, Jamajke, Palestine, Iraka i drugih zemalja.

Tim iz Vranja na sedmodnevnom međunarodnom kampu aktivistkinja koje realizuju programe iz oblasti prevencije i nasilja nad tinejdžerkama predvodila je Dejana Stošić, studentkinja koja je i primila priznanje u ime vranjske OCD na svečanosti koja je održana sinoć u sali „Sout bank“ centra u centru Londona.

Manifestacija je upriličena u prisustvu mnogobrojnih zvanica i fondacija koje podržavaju Svetsku organizaciju „Od devojaka za devojke“  u kojoj odluku o raspodeli sredstava donosi ženski bord.

Vranjska OCD osvojila je nagradu na konkursu na kome nominacije podnose međunarodne donatorske organizacije po strogim pravilima diskrecije i anonimnosti osvojila u konkurenciji 170 nevladinih organizacija iz celog sveta.

Novinarima britanskih, ali i izveštačima iz više zemalja sveta uključujući i izveštača Danasa nije bilo dozvoljeno fotografisanje i snimanje jer su na sceni mahom bile tinejdžerke, što je pomno kontrolisalo i obezbeđenje ceremonije.

Za dobitnike iz 25 zemslja u klubu „Saut bank centra“ organizovan je veliki koktel parti.

IZVOR: Danas FOTO: Pixabay

Advertisement