Connect with us

intervju

VLADIMIR LISINAC, NAŠ ČOVEK IZ HOLIVUDA: Kako je nastao film o legendarnom Tomi Zdravkoviću! (VIDEO)

Published

on

-Potresen sam time koliko se srpska zajednica u Čikagu angažovala da pomogne oko snimanja filma “Toma”, zajedno sa njima uspeli smo nemoguće, da u ovako kratkom vremenu sastavimom i oragnaizujemo ovako nešto i završimo film”, kaže u intervju za Serbian News Vladimir Lisinac, izvršni producenta filma o najvećoj legendi srpske narodne muzike, Tomi Zdravkoviću, čija je poslednja klapa pala pre nekoliko dana u najvećem srpskom gradu posle Beograda.

Nakon dva holivudska projekta, od kojih je domaća publika već imala prilike da vidi “Pored puta” (Along the Roadside), sa Majkl Medsenom i Lazom Ristovskim u glavnim ulogama, Lisinac se, zajedno sa Draganom Bjelogrlićem, Željkom Joksimovićem i njegovim rođenim bratom Zoranom Lisincem, koji “Tomu” potpisuje kao korežiser (uz Bjelogrlića) i scenarista, upustio u avanturu snimanja najvećeg srpskog filma u poslednje dve decenije.

Filma, koji je, pored toga što se bavi jednom značajnom i kontroverznom ličnošću iz bliske prošlosti, bio zahtevan i u smislu realizacije, jer je svojevrstan vremeplov koji prati život umetnika u periodu od 1960/1980-tih, što je iziskivalo dosta posla u obezbeđivanju odgovarajućih kostima, automobila, scenografije…

SRBIN IZ HOLIVUDA: Vladimir Lisinac

“Toma” je moj prvi pravi srpski film i bilo je uživanja sarađivati sa Draganom Bjelogrlićem, koji je legenda kako po onome što je uradio kao glumac, tako i po onome što je napravio kao režiser i producent. U ovaj film uloženo je mnogo rada i talenta, ali je pred ove završne kadrove bilo malo strepnje oko toga kako ćemo pod bremenom pandemije i svega onoga što je prati uspeti da se organizujemo. Snimanje filma je kao zidanje kuće od karata, dovoljan je jedan detalj da sve poremeti, npr. par dana lošeg vremena, ali spostavilo se da je sve bilo na vrhunskom nivou, srpska zajednica u Čikagu je pokazala kapacitet da ubuduće bude baza za neke nove projekte”, izjavio je Lisinac na početku intervjua koji je dao uredniku Serbian News Antoniju Kovačeviću.

Pogledajte i poslušajte priču o tome kako je nastao film o Tomi Zdravkoviću, od ideje do poslednje scene…

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua zapratite (subscribe) Serbian News USA na ovom LINKU!

Advertisement