Connect with us

Biznis

AKO ŽIVITE U AMERICI OVO MORATE DA ZNATE: Kako do jeftinijih lekova sa Medicare osiguranjem?

Published

on

Državni Medicare koji stiže od Social Security Administracije nema pokriće za lekove. Zbog toga treba da apliciramo za Part D – osiguranje za lekove!

Ovaj program finansira i kontroliše Medicare, ali se sprovodi kroz privatne osiguravajuće kompanije. Ko ima Medicare, a ne uzme osiguranje za lekove (Part D) na vreme, moraće da plaća penale kasnije, kada to osiguranje bude potrebno.

Medicare Part D možete da dobijete preko naše agencije i ovo osiguranje je dosta pristupačno. Najčešće košta $0 kada dolazi zajedno sa Medicare planom od neke osiguravajuće kompanije (Part C) ili 7-15 dolara mesečno ako stiže kao odvojeno osiguranje za lekove.

Ukoliko već imate Medicare i Part D evo par saveta kako da placate manje za lekove:

  • Provjerite da li ste na pravom planu:

U proseku, osoba koja je na Medicare, ima na raspolaganju izbor od 30-40 Part D planova. Planovi variraju u ceni i u tome koliki popust daju za Vaše lekove. Takođe, ovi planovi se menjaju iz godine u godinu. Naš cilj je da nađemo plan sa kojim su Vaši lekovi najjeftiniji u kombinaciji sa jeftinom mesečnom ratom.

  • Koristite besplatne kupone:

Sajtovi kao sto su goodrx.com i rxsaver.com Vam daju besplatne kupone i popust na većinu generic lekova potpuno besplatno. Ponekad, sa ovim kuponima imate veći popust na lekove nego sa osiguranjem. Odete na sajt, ukucate ima leka i pokažete kupon na šalteru.

  • Aplicirajte za LIS:

Postoji mogućnost da se kvalifikujete za “LIS – Extra Help” program, a da to niste ni znali. Za ovaj program se aplicira kroz Social Security administraciju. Ovo je vid državne pomoci gde, ako ste odobreni, imate dodatan popust na lekove i mesečnu ratu za Part D osiguranje.

Ukoliko plaćate skupe lekove ili skupo osiguranje za ljekove (Part D), pozovite moju kancelariju na (773) 895-8363. Imajte sa sobom listu lekova koje trošite.

DUGOGODIŠNJE ISKUSTVO: Bojan Vesković sa porodicom

Bojan Vesković je stručnjak koji godinama radi sa Medicare populacijom. Počeo je u klinici gde je radio sa doktorima i Medicare pacijentima. Trenutno vodi nezavisnu agenciju koja se bavi zdravstvenim osiguranjem, sa fokusom na Medicare.

Nudi besplatne konsultacije i pomoć na (773) 895-8363!

Tekst: S.T. Foto: Privatna arhiva / Getty image / netdoctor.cdnds.net

Advertisement