Chicago, IL
54°
Partly Cloudy
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 50°F
Wind: 10mph E
Humidity: 55%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
54°F
55°F
55°F
57°F
59°F
WedThuFriSatSun
66°F / 48°F
57°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 3 years ago

By admin

VLADIKA FOTIJE REAGOVAO NA GURUA JELENE ĐOKOVIĆ: Treba da slušamo samo našu svetu svetosavsku crkvu!

Druženje indijskog gurua Mohanđija sa porodicom Đoković nije se dopalo episkopu zvorničko-tuzlanskom, vladiki Fotiju.

Jelena Đoković je ove nedelje posetila Kosovo i Metohiju u društvu porodice Divac i gurua Mohanđija.

Fondacije „Novak Đoković“, „Ana i Vlade Divac“ i „Mohanđi“ bile su u humanitarnoj misiji.

Jelena Đoković je u pratnji indijskog gurua obišla kosovske svetinje Gračanicu, Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane, na šta je reagovao vladika Fotije.

„Ne slušajte, braćo i sestre, učenja raznih gurua istočnjačke religije, samo treba da slušamo našu svetu svetosavsku crkvu“, poručio je vladika, a prenosi portal in4s.

Guru Mohanđi je rođen 1965. godine, bivši je biznismen u industriji nafte, zaljubljenik je u Bosanske piramide i održava seanse, uz vođenje humanitarne fondacije.

Posle posete, Jelena Đoković je najavila promenu pojedinih običaja.

„Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru i crkvi koju smo posetili. Sveća je simbol nesebične žrtve – ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rodjenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posetama usamljenim velikim svećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvetle sve nas i budu nam smernica i putokaz da samo ono sto je nematerijalno opstaje i odoleva svemu.“

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube – Otvaranje dosijea UDBE, Mohanji Official; Instagram @jelenadjokovicndf

YOU MAY LIKE