Chicago
41°
Partly Cloudy
6:57 am5:11 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 15mph SSE
Humidity: 60%
Pressure: 29.9"Hg
UV index: 0
TueWedThu
43/27°F
41/36°F
39/32°F

Published 2 months ago

By admin

VLADA OLAKŠAO ŽIVOT CELOM SELU: Napravio jedinstven izum od dečje tramboline i testere! (FOTO)

Zima kuca na vrata, a meštani ariljskih sela već odavno su pripremili drva kako bi se ogrejali tokom dugih, hladnih meseci. Ove godine drva su bila skoro duplo skuplja nego prethodnih, ali je zato Ariljac Vladimir Nikolić pronašao način da uštedi i to tako što je sam konstruisao mašinu za sečenje drva.

Za to su mu bili potrebni ostaci dečje tramboline, motorna testera i oluk za odlaganje piljevine. Nekada nije mogao bez komšije, a danas mu ne treba niko. Naizgled jednostavna konstrukcija mašine uopšte nije takva, a da bi je sklopio morao je ozbiljno da se pomuči.

“Gledao sam društvene mreže i ideja je došla sama od sebe. Na jutjubu sam video kako to izgleda, zatim sam ideju prostudirao i bacio se na realizaciju. Na konstrukciju tramboline postavio sam testeru, a u nastavku postavio oluk kroz koji prolaze ostaci piljevine. Patent se pokazao kao uspešan. S obzirom na to da ova mašina služi za seču malo tanjih drva, ja sam zadovoljan onim što sam napravio”, rekao je Vladimir, kontruktor ove neobične mašine.

Da je ovaj improvizovani bansek jako dobar i koristan, ubrzo se pročulo po selu, pa su komšije Vladimira ubrzo pitala da ga i njima pozajmi kako bi što brže, lakše ali i jeftinije spremili drva za zimu.

“Služi se ceo kraj sa ovom mašinom, korisna je sprava jer za jedan dan možeš da istružeš i do petnaest metara drva. Кoliko vidim za njega nema zime, a kad nema za njega, neće biti ni za nas”, dodaju komšije.

Dakle, jedna testera, bačena trabolina, dobra ideja i majstorska ruka napravila je spravu koju danas poštuju komšije i seljani, jer više ne čekaju da stignu na red kod drvoseče. Vladimir Nikolić je najbolji dokaz da se sa malo mašte i dobrim “kefalom” može doći do pravog rezultata.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
AMERIKANKA IZVREĐALA NOLETA I SRPSKI NAROD: Ne priznajem Đokovićevu titulu, Srbi imaju sindrom žrtve!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)