Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 54%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
34°F
32°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 36°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 2 years ago

By admin

VIŠE OD 40 GODINA ROBIJE: Osuđena petorica Srba zbog ubistva Amerikanca na Zakintosu!

Petorica državljana Srbije i jedan britanski državljanin poreklom iz BiH, koji su optuženi da su na smrt pretukli američkog državljanina Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u julu 2017, proglašeni su krivim na ponovljenom suđenju na grčkom drugostepenom sudu u Patri.

Drugostepeni sud je potvrdio kazne izrečene na prvostepenom suđenju 2018. godine, prenosi grčki list Ekatimerini.

Petorica optuženih proglašena su krivim za nanošenje telesnih povreda sa predumišljajem, a jedan za nanošenje telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Sud je jednom okrivljenom izrekao kaznu od deset godina zatvora, četvorici okrivljenih osam godina i drugom okrivljenom pet godina zatvora. Branioci su izjavili da su zadovoljni presudom, ali Hristos Kaklamanis, advokat koji zastupa Hendersonovu porodicu, naveo je da će porodica „tražiti, kada to postane izvodljivo, da Vrhovni sud poništi odluku“, navodi grčki list.

U presudi donetoj 22. novembra 2018. godine najvišu kaznu dobio je D. R, 10 godina zatvora, M. I, S. S. i N. R. osuđeni su na nešto manje zatvorske kazne, kao mlađi punoletnici, dok je M. S. osuđen na pet godina, a A. O, britanski državljanin poreklom iz BiH, osuđen je na 15 godina zatvora.

Tuča zbog devojke

Podsetimo, Bakari Henderson (23) nastradao je u noći između 7. i 8. jula 2017. godine u klubu “Bar kod”, u mestu Laganas na grčkom ostrvu Zakintos, a suđenje sedmorici srpskih državljana okrivljenih za ubistvo američkog studenta započelo je godinu dana kasnije. Dvojica Srba su naknadno oslobođena optužbi.

Kako su mediji ranije navodili, do tuče je došlo zbog jedne devojke, koja je bila zaposlena u pomenutom lokalu.

Hostesa je bila u društvu Amerikanaca, a u klubu je tada bilo prisutno i puno Srba. Prema rečima jednog od očevidaca, jedan Srbin kojih je prišao devojci i rekao: “Zašto se družiš sa Amerikancima”, pretećim tonom.

Amerikanac je verbalno odreagovao, a Srbin mu je zadao udarac u lice.

Zatim je Bakari uzeo flašu i udario Srbina u glavu. Devojka je počela da ih razdvaja, a žrtva je greškom udarila devojku laktom i njoj je počela da curi krv.

Počele su da lete pepeljare, a Amerikanac je izašao iz lokala za njim su krenuli momci iz srpske ekipe, kako su ranije ispričali svedoci za grčke medije. Masa je krenula krvnički da bije Bakarija Hendersona.

Ceo ovaj događaj je zabeležen nadzornim kamerama, a snimak krvničke tuče je ubrzo dospeo i u medije, na kojem se vidi sva surovost Srba prema Hendersonu. Kada su shvatili da je momak u nesvesti i da se ne pomera, razbežali su se. Hitna pomoć je ubrzo došla na lice mesta i konstatovala smrt.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE