Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 84%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
55°F
55°F
55°F
57°F
59°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 45°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

SKANDAL POTRESA BRITANSKU VOJSKU: Padobranci zbog orgija ne idu na NATO vežbe na KiM!

Stotinama britanskih padobranaca otkazano je godišnje raspoređivanje u okviru misija NATO-a na Balkanu nakon što su se pojavili snimci orgije u jednoj engleskoj kasarni.

U pismu generalima i komandantima, novi šef britanske vojske, general ser Patrik Sanders, rekao je da nije voljan da “rizikuje misiju i reputaciju vojske” slanjem u inostranstvo vojnika koji su učestvovali u inicidentu, prenosi Gardijan.

Navodno, osam padobranaca iz 16. britanske vazdušno-jurišne brigade je pod istragom nakon što su snimljeni u seksualnom odnosu sa ženom, civilom u kasarni Mervil u Kolčesteru u istočnoengleskoj grofoviji Eseks, dok su desetine drugih posmatrale taj čin.

Iako je vojna policija utvrdila da nema elemenata za krivično gonjenje, Sanders je rekao da je ta aktivnost mogla biti protumačena kao “ocrnjivanje žena” i da je “u suprotnosti sa vojnim vrednostima i standardima”, izvestio je list Tajms, koji je je imao uvid u pismo.

List navodi da se veruje da je žena krišom boravila u kasarni čak 31 put za pet meseci. Ističe se da je incident usledio nakon niza drugih slučajeva lošeg ponašanja tokom vežbe u Severnoj Makedoniji u maju, kada su pripadnici Trećeg padobranskog bataljona optuženi za “neprofesionalno ponašanje” tokom vežbe, zajedno sa vojnicima iz drugih jedinica.

Umesto na desetodnevnu vojnu vežbu NATO-a u Bosnu i Hercegovinu i na Kosovu i Metohiji, od padobranaca se traži da “razmisle o tome gde nisu ispunili očekivanja od britanske vojske”.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTube / British Army

YOU MAY LIKE