Chicago, IL
30°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 21°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 61%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
30°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 52°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

VIKTOR JE SVETSKI ŠAMPION: Doneo Srbiji zlatnu medalju u karateu, a pre samo 3 mesaca je za njega skupljan novac!

Pre tri meseca Ljig se ujedinio i na humanitarnom turniru basketaša skupljen je novac za trinaestogodišnjeg Viktora Uskokovića kom je bio neophodan slušni aparat. Sada se ovaj dečak na maestralan način revanširao svom gradu jer je u Ljig doneo zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u karateu.

Na šampionatu održanom prethodnog vikenda u novobeogradskom Sportskom centru „Ranko Žeravica“ učestvovalo više od 60 zemalja sveta. Fudokan je inače stil karatea, četvrti u svetu po brojnosti i vežbanju i zastupljen je na svih pet kontinenata.

Viktorov učitelj posebno ističe njegov odnos prema treningu i veliki napredak na planu samopouzdanja.

PROČITAJTE VIŠE:

„Radi se pre svega o izuzetno dobrom i vaspitanom dečaku. Njegov zaštitnički odnos prema mlađima i slabijima i, istovremeno, poštovanje koje pokazuje prema starijima, možda ga najbolje opisuju kao ličnost“, kaže Viktorov uččitelj „sensei“, koji već duži niz godina podučava karate u Ljigu u sportskoj sali zgrade ljiške Gimnazije.

On dodaje da s obzirom na Viktorov urođeni problem sa sluhom, bavljenje karateom značajno je doprinelo njegovoj boljoj orjentaciji u prostoru, nivou koncentracije, samopouzdanju, a konačno, doprineo je i uspesima u školi.

-Ponosni smo na Viktora i verujem da zajedno možemo da nastavimo da pomeramo granice. On je na najbolji mogući način predstavio našu zemlju i našu sredinu, a titula svetskog prvaka donosi mu i ličnu satisfakciju za ogroman trud koji je pokazao trenirajući karate, dodaje njegov učitelj.

POVEZANE TEME:

“OD SPORTISTE POSTAO BAŠTOVAN, UGASIO SAM SE”: Žarko Paspalj otvorio dušu o svojoj košarkaškoj karijeri!

SRPSKO ČUDO ODUŠEVILO AMERIKANCE: Topiću prognoziraju drugo mesto na NBA draftu, evo sa kim ga porede!

SRBIJA IMA SVETSKU ŠAMPIONKU U KARATEU: Emilija je osvojila 3 zlatne i 1 srebrnu medalju! (FOTO, VIDEO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE