Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 54%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
34°F
32°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 36°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

“VIKTOR JE DOBIO ŠANSU ZAHVALJUJUĆI VAMA”: Majka dečaka leptira otkrila kada putuju na lečenje u SAD!

Viktor je dobio šansu zahvaljujući vama. Hvala za beskrajnu ljubav, podršku, za deljenje, za poruke, za sve – zahvalila se Milena Putica svima koji su pomogli da njen sin, “dečak leptir“,koji boluje od bulozne epidemolize, primi terapiju u SAD, koja košta 640.000 evra.

Na lečenje bi trebalo da krene krajem decembra ili početkom januara. On živi u ranama još od rođenja, jer mu koža puca i na najblaži dodir.

-Sve je spremno za odlazak u Ameriku, dobili smo i vize. Bilo bi bolje da možemo da krenemo ranije, jer Viktor ne jede već mesec i morali smo da zakažemo operaciju jednjaka. Otputovali bismo sutra, ali moramo da rešimo akutne probleme – kazala nam je Milena.

Dodaje i da Viktor ne može više ni pljuvačku da guta:

Bolest napreduje neshvatljivo brzo. Zahvalna sam svima koji su nam pružili i moralnu i materijalnu podršku. Ovo je tek početak. Ako se ostvare obećanja, genska terapija će brzo stići u Srbiju. To me mnogo raduje. Ako to bude, iz SAD ćemo se vratiti punog srca da možemo ovde da nastavimo Viktorovo lečenje. Razumem da treba da postoje protokoli i procedure. Ništa se ne može uraditi preko noći.

Previjanje traje i po pet sati

Dečakova majka objašnjava da za njega koristi čak tri specijalna zavoja, posle svakog kupanja, te da mu ih je potrebno 90 mesečno, a država donira 16. Previjanje mora da se obavlja svakog dana i prosečno traje od dva do pet sati, a neophodno je da bi se sprečile komplikacije izazvane infekcijama, koje mogu da budu i fatalne.

Milena kaže da i dalje žive isti život i nose se sa istim problemima kao juče i prekjuče:

-Dok ne krenemo na terapiju i Viktoru ne bude bolje, ne mogu da budem srećna. Novac jeste bio ono što nas je kočilo, ali i dalje strepimo. Ne mogu da se radujem, a da je Viktor i dalje isti.

PROČITAJTE VIŠE:

OVO SU NAJHUMANIJI KONOBARI SRBIJE: Marijan i Vlada sav bakšiš uplaćuju za lečenje bolesne dece!

DECA SU NAJVEĆI LJUDI: Una (9) je prava heroina, donirala kosu za decu obolelu od raka! (FOTO)

NAJLEPŠA VEST, SKUPLJEN NOVAC ZA DEČAKA-LEPTIRA: “Čekaju nas teški dani, ali smo spremni, idemo po nov život za Viktora!” (FOTO)

Izvor: Novosti
Foto: Promo

YOU MAY LIKE