Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 64%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

VIKEND KAKAV SE NE PAMTI: Polovina Amerike upozorena na brutalno visoke temperature!

Polovina stanovnika Amerike će se za vikend suočiti sa brutalnom toplotom, opasnim temperaturama i vlažnim vazduhom. Skoro 170 miliona Amerikanaca primilo je upozorenja o vrućinama, budući da se očekuje da bude iznad 38 stepeni u subotu, objavila je Nacionalna služba za vremenske prilike.

Pojedini veliki gradovi, kao što su Čikago, Njujork i Filadelfija su otvorili centre za rashlađivanje u javnim bibliotekama i drugim ustanovama za one koji nemaju gde da se sklone od vrućina.

“Ekstremna vrućina može da bude opasna po zdravlje, pa čak i fatalna”, navodi se na zvaničnom sajtu Bostona, nakon što je proglašen alarm za vrućine, uz napomenu da će gradski timovi deliti vodu na ulicama.

Lokalni zvaničnici u Americi i meteorolozi apeluju na ljude da ne budu napolju dok je vruće, jer je opasno po zdravlje, a pogotovo za one koji moraju da rade napolju, starije od 65 godina, decu i ljude sa hroničnim bolestima.

“Pijte puno tečnosti, boravite u klimatizovanim prostorijama, klonite se sunca i proverite kako su vam porodica i susedi”, navodi služba za vremenske prilike.

PROČITAJTE VIŠE:

U Filadelfiji, gde se očekuje 42 stepena, vlasti su otvorile sve javne bazene i prskaju vodom javne površine. U Njujorku, gde se očekuje 39 stepeni, vlasti su na društvene mreže postavile snimak u kome upozoravaju vlasnike životinja da im daju dovoljno vode.

Često i jako toplo vreme je posledica klimatskih promena na koje je uticao ljudski faktor, navode stručnjaci, uz upozorenje da će se visoke temperature održati tokom avgusta.

POVEZANE TEME:

PROLAZNICI PRISKOČILI U POMOĆ: Očajni otac razbio staklo i izbukao bebu iz usijanog automobila! (VIDEO)

LUDNICA NA ŠTRAJKU HOLIVUDSKIH RADNIKA: Kaskader se zapalio nasred bine pred publikom! (VIDEO)

KRPELJI IZAZVALI NEOBIČNU EPIDEMIJU: Preko 100.000 Amerikanaca postalo alergično na crveno meso!

Izvor: Glas Amerike
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE