Chicago
64°
Cloudy
6:43 am6:39 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 90%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
68/61°F
70/61°F
77/63°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

“VI SRBI STE STVARNO NEVEROVATNI”: Dirljiva poruka mladog Rusa koji želi da ostane u Srbiji zapalila mreže!

“Što se mene tiče, ja sam jako zaljubljen u Srbiju.”

„Ja sam samo još jedan Rus koji se preselio u Srbiju posle rata. Sa svim stereotipima – živim u Beogradu, radim u IT kompaniji, plaćam visoku kiriju“, objasnio je mladić u svojoj objavi na srpskom Redditu koja je izazvala pažnju. Svoj dolazak u Beograd okarakterisao je kao sudbinski – jer planira da ostane, a pun je lepih reči o našoj zemlji.

„Pozdrav, hvala vam puno što ste nas primili u svoju zemlju. Ljudi, zaista sam vam veoma zahvalan za ovo. Sve Srbe koje sam upoznao bili su veoma ljubazni prema meni, veoma sam zahvalan na tome. Vi ste stvarno neverovatni.

Srbija je najlepša zemlja u kojoj sam ikada bio. Vaši gradovi su veoma jedinstveni, na primer Beograd – to je kao četiri različita grada u jednom! (Stari grad, Novi Beograd, Zemun, Vidikovac). Vaša priroda je fantastična!

Pod dva, oprostite nam. Zaista mi je žao zbog nekih Rusa, koji vam prave nevolje. Kada sam živeo u Rusiji maštao sam o tome da pobegnem od nekih užasnih, bezobraznih ljudi. Sad sam u Srbiji, a i takvi ljudi su se spakovali i došli takođe. To se jednostavno dešava, svaki narod ima dobre, loše i strašne ljude.

PROČITAJTE VIŠE:

Molim vas, nemojte nas sve osuđivati zbog jednog ili dvoje loših ljudi. Svi smo mi različiti, kao i vi. Što se mene tiče, ja sam jako zaljubljen u Srbiju. Učim srpski jezik, istoriju i kulturu. Zaista želim da živim ovde, osećam se kao kod kuće. I želim da Srbija postane moj dom.

Takođe znam neke Ruse koji žele da odlete odavde što pre (ne razumem ih). Neki od njih hoće u EU, neki u Rusiju (poslednji samo čekaju da se ovaj rat završi). Tako da možete biti sigurni da će mnogi od njih otići kući pre ili kasnije“, istakao je.

Na kraju je, po svemu sudeći, otkrio i glavni motiv ove objave.

„Učim srpski, voleo bih da imam srpske prijatelje. S vremena na vreme razgovaram sa komšijama, ali to su samo sitnice. Jezička barijera je ipak problem. Tako da, ako biste bili zainteresovani da razgovarate sa ruskim migrantom u šetnji, ili možda tokom ispijanja piva, bio bih veoma zahvalan, samo mi pišite!“, preneo je Blic.

Mnogi u Srbiji su bili dirnuti, poželeli mu dobrodošlicu i zahvalili se na njegovim rečima, a neke je zanimalo i koliko plaća stanarinu. Nije imao problem da odgovori: „Plaćam 1.200 evra mesečno, živim na Novom Beogradu, blizu ‘West-65′“.

POVEZANE TEME:

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Rama i Omer 3 dana posle venčanja pobegli iz Sirije u Novi Sad, stvorili porodicu, a evo čime se bave! (FOTO)

REKLI SU IM DA JE SRBIJA OPASNA: Kanadski par posetio našu zemlju uprkos savetima, a evo kako su se proveli! (VIDEO)

OVAJ SNIMAK JE ČISTO UŽIVANJE: Amerikanac pitao Beograđane koliko su sebi lepi, a odgovori su oduševili sve! (VIDEO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE