Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 3mph ESE
Humidity: 51%
Pressure: 30.27"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

POTRESNA ISPOVEST BORIŠE SIMANIĆA: Pet dana nisam znao za sebe, davali su mi energiju pobedama, a ja njima porukama!

Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić bio je jedan od učesnika Svetskog prvenstva u Manili. Nažalost, samo do utakmice sa Južnim Sudanom, kada je zadobio udarac koban po njegovo zdravlje, zbog čega je izgubio bubreg.

Od tog momenta, pa sve do poslednjeg dana boravka naše delegacije na Filipinima, Simanić je proveo u bolnici gde je dva puta operisan, a bio je i životno ugrožen.

U jedinoj izjavi od povratka sa Svetskog prvenstva, Simanić je sve obradovao radosnim vestima o trenutnom zdravstvenom stanju.

Boriša Simanić je, posle prijema kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Andrićevom vencu, rekao da je iz dana u dan njegovo zdravstveno stanje bolje.

PROČITAJTE VIŠE:

“Odlično sam, stvarno! U početku je bilo baš nezgodno, iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku”, počeo je Boriša razgovor za Prvi program Radio Beograda.

Simanić je tokom eliminacione faze Mundobasketa bio veliki izvor motivacije izabranicima selektora Svetislava Pešića. Objasnio je kako je izgledala komunikacija s timom i kada se desio prvi kontakt nakon buđenja iz anestezije.

“Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije”, uz osmeh je rekao krilni centar reprezentacije Srbije.

Na pitanje da li postoje naznake o njegovom eventualnom povratku na parket, optimistično je odgovorio:

“Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)… Očekuju me analize pod fizičkim naporom i posle toga ćemo sve znati”, zaključio je Boriša Simanić.

POVEZANE TEME:

“ŽIVOT MU JE VISIO O KONCU, SUZE SU MI KRENULE KAD SAM GA UGLEDAO!”: Emotivna ispovest oca Boriše Simanića!

HAJRUDIN (73) IZ SJENICE DAJE BUBREG ZA SIMANIĆA: “Tom momku treba bubreg da bi nastavio karijeru, a ja mogu i bez jednog!”

“BOG NA NEBU, AVRAM NA PLEJU”: Aleksini prijatelji iz gimnazije otkrili sve što smo želeli da znamo o srpskom asu! (FOTO)

Izvor: RTS
Foto: Fonet

YOU MAY LIKE