Chicago
48°
Partly Cloudy
6:53 am7:02 pm CDT
Feels like: 43°F
Wind: 16mph SSW
Humidity: 36%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
TueWedThu
52/39°F
50/41°F
45/36°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

VEST DANA: Srpska firma iz Čikaga zapošljava 100 inženjera u Srbiji!

Kompanija “Dubak Electrical Group“, sa sedištem u Čikagu, najavila je novi investicioni plan za širenje i otvaranje novih radnih mesta u Beogradu i Srbiji.

Dubak Electrical Group je nacionalni lider međi proizvođačima i izvođačima radova u elektroenergetskom sektoru, a povodom novog investicionog plana kompanija je ugostila predstavnike Konzulata Srbije i predstavila im projekat otvaranja prve kancelarije u inostranstvu sa sedištem u Beogradu.

“Danas smo prisustvovali jednom od najznačajnijih događaja u srpskoj dijaspori u Americi u poslednje vreme, jer je kompanija Dubak elektronik saopštila da će zaposliti sto inženjera u Srbiji u narednim periodu”, izjavio je srpski konzul Damjan Jović.

“Od velikog je značaja to što će stotinu mladih i obrazovanih ljudi, mašinskih i elektro inženjera i arhitekata, ostati u Srbiji i raditi pod uslovima kao u najboljim svetskim kompanijama koje tamo posluju, ali je takođe važno to što će jedna velika kompanija, koja posluje u svim američkim državama, doneti u Srbiju svoje znanje i iskustvo”, objasnio je.

Kako je rekao izvršni direktor Nebojša Dubak, njegova kompanija vidi Srbiju i njen visoko talentovani i tehnički obučen inženjerski kadar “kao inspiraciju za globalno širenje koje će početi upravo od Srbije i Evrope”.

“Pozivam sve zainteresovane da se upoznaju sa detaljima na internet sajtu kompanije”, istakao je konzul.

Dubak grupa planira da 8. i 9. marta organizuje otvoren konkurs za zapošljavanje u Metropol Palace hotelu, koji se nalazi na Bulevaru kralja Aleksandra 69, u Beogradu.

Više informacija o konkursu možete pronaći na ZVANIČNOM SAJTU kompanije, kao i na zvaničnoj FEJSBUK ili INSTAGRAM stranici.

Na konferenciji za dijasporu pod nazivom “Jačanje veza”, koja će biti organizovana 18. februara 2023. godine u ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu, rukovodstvo Dubak grupe će svečano potpisati Deklaraciju o ulaganju i proširenju preduzeća, a najavljeno je da će događaju prisustvovati ambasador Srbije Marko Đurić, generalni konzul Damjan Jović, zatim CEO Dubak Grupe Nebojša Dubak, kao i CEO Pure Global Grupe Milo Dubak.

Podsećamo, Dubak Electrical Group je lider u industrijskoj elektrogradnji i održavanju. Sa više od tri decenije iskustva, vođena kao porodični posao, Dubak grupa se dokazala kao veoma uspešna u dizajniranju, instalaciji i održavanju industrijskih elektroinstalacija, HVACR-a upravljanja i automatizacije.

Kompanija je otvorila novo korporativno sedište 2016. godine, kao i novi Barnsdale Manufacturing and Training Campus 2022. godine, u zapadnom predgrađu Čikaga. Dodatne regionalne kancelarije nalaze se na Floridi, Indijani, Ajovi i Virdžiniji.

Izvor: Serbian Times
Foto: Dubak Electrical Group

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!