Chicago, IL
63°
Clear
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 7mph E
Humidity: 35%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
55°F
54°F
50°F
50°F
50°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 48°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F
52°F / 39°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

VEST DANA: Srpska firma iz Čikaga zapošljava 100 inženjera u Srbiji!

Kompanija “Dubak Electrical Group“, sa sedištem u Čikagu, najavila je novi investicioni plan za širenje i otvaranje novih radnih mesta u Beogradu i Srbiji.

Dubak Electrical Group je nacionalni lider međi proizvođačima i izvođačima radova u elektroenergetskom sektoru, a povodom novog investicionog plana kompanija je ugostila predstavnike Konzulata Srbije i predstavila im projekat otvaranja prve kancelarije u inostranstvu sa sedištem u Beogradu.

“Danas smo prisustvovali jednom od najznačajnijih događaja u srpskoj dijaspori u Americi u poslednje vreme, jer je kompanija Dubak elektronik saopštila da će zaposliti sto inženjera u Srbiji u narednim periodu”, izjavio je srpski konzul Damjan Jović.

“Od velikog je značaja to što će stotinu mladih i obrazovanih ljudi, mašinskih i elektro inženjera i arhitekata, ostati u Srbiji i raditi pod uslovima kao u najboljim svetskim kompanijama koje tamo posluju, ali je takođe važno to što će jedna velika kompanija, koja posluje u svim američkim državama, doneti u Srbiju svoje znanje i iskustvo”, objasnio je.

Kako je rekao izvršni direktor Nebojša Dubak, njegova kompanija vidi Srbiju i njen visoko talentovani i tehnički obučen inženjerski kadar “kao inspiraciju za globalno širenje koje će početi upravo od Srbije i Evrope”.

“Pozivam sve zainteresovane da se upoznaju sa detaljima na internet sajtu kompanije”, istakao je konzul.

Dubak grupa planira da 8. i 9. marta organizuje otvoren konkurs za zapošljavanje u Metropol Palace hotelu, koji se nalazi na Bulevaru kralja Aleksandra 69, u Beogradu.

Više informacija o konkursu možete pronaći na ZVANIČNOM SAJTU kompanije, kao i na zvaničnoj FEJSBUK ili INSTAGRAM stranici.

Na konferenciji za dijasporu pod nazivom “Jačanje veza”, koja će biti organizovana 18. februara 2023. godine u ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu, rukovodstvo Dubak grupe će svečano potpisati Deklaraciju o ulaganju i proširenju preduzeća, a najavljeno je da će događaju prisustvovati ambasador Srbije Marko Đurić, generalni konzul Damjan Jović, zatim CEO Dubak Grupe Nebojša Dubak, kao i CEO Pure Global Grupe Milo Dubak.

Podsećamo, Dubak Electrical Group je lider u industrijskoj elektrogradnji i održavanju. Sa više od tri decenije iskustva, vođena kao porodični posao, Dubak grupa se dokazala kao veoma uspešna u dizajniranju, instalaciji i održavanju industrijskih elektroinstalacija, HVACR-a upravljanja i automatizacije.

Kompanija je otvorila novo korporativno sedište 2016. godine, kao i novi Barnsdale Manufacturing and Training Campus 2022. godine, u zapadnom predgrađu Čikaga. Dodatne regionalne kancelarije nalaze se na Floridi, Indijani, Ajovi i Virdžiniji.

Izvor: Serbian Times
Foto: Dubak Electrical Group

YOU MAY LIKE