Connect with us

sport

VELIKO SRCE U NAŠEG NOLETA: Đoković se odrekao milion dolara za osvajanje Australian Opena, evo i u čije ime!

Published

on

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedio je u nedelju Danila Medvedeva u finalu Australijan opena i tako deveti put osvojio trofej u Melburnu. Pred toga, zaradio je ogroman honorar.

Đoković je za osvajanje prvog grend slema ove godine osvojio 2,13 miliona dolara. Veliko bogatstvo, ali daleko manje nego što je dobio za titulu prošle godine, kada mu je isplaćeno 3,12 miliona dolara.

Naizgled čudna situacija postaje još bizarnija uz podatak da je nagradni fond Australijan opena ove godine veći za sedam miliona.

Međutim, kako je otkrio direktor Australian Opena Kreg Tili, Đoković je tražio da se pobednicima drastično smanji nagrada kako bi više novca dobili mladi igrači, kao i oni koji ispadaju u ranijim fazama, kako bi im se olakšala teška situacija u eri korone, ali i pomoglo sa velikim troškovima puta do Australije i natrag. Time je Nole još jednom pokazao da je šampion ne samo na terenu, već i van njega!

Da podsetimo, Đoković je u karijeri od nagrada na turnirima zaradio rekordnih 145 miliona dolara, bez honorara za trijumf u Melburnu.

Izvor: Direktno.rs Foto: ATP Tour

Advertisement