Connect with us

Dijaspora

VELIKO SLAVLJE U MILVOKIJU: Srpski fudbaleri razbili Hrvate sa 5-2, u nedelju se bore za titulu šampiona Viskonsina! (FOTO+VIDEO)

Published

on

Srpski klub United Serbian plasirao se u veliko finale fudbalske lige američke države Viskonsin tako što je u polufinalu zgromio Hrvatske orlove (Croatian Eagles) sa ubedljivih 5-2, iako su Hrvati prvi poveli sa 1-0. Meč je odigran na terenima Sabornog hrama Svetog Save u Milvokiju pred 350 gledalaca, među kojima je bilo i gostujućih navijača iz lokalne hrvatske zajednice.

United Serbian će se u nedelju 25.jula boriti sa ekipom FC Brewers za titulu šampiona Viskonsina. Ako pobede, sledeće godine će se plasirati u Kup SAD, takmičenje za titulu najbolje američke ekipe.

-Bila je žestoka, ali fer borba. Dobar fudbal, bez grube igre i prljavih udaraca. Hrvati su prvi poveli, ali smo se na vreme trgli i dominirali u drugom poluvremenu, i na kraju zasluženo pobedili. Nije bilo nacionalnih tenzija, tu i tamo poneki komentar iz publike, ali je sve bilo korektno. Strelci za našu ekipu su bili Aleksandar Prpa (2), Nikola kesić, Rade Novaković i Vitalis Takawira, jedini ne-Srbin u timu, inače momak poreklom iz Zimbabvea sa kojim se družimo i igramo fudbal još od školskih dana. Na kraju su nam Hrvati čestitali, ruka ruci. Žao nam je samo što su gosti odmah otišli i nisu se poslužili hranom i pićem koje smo za njih spremili, valjda su bili razočarani jer su se ponadali pobedi, u jednom dahu govori Mile Šever, igrač i predsednik Fudbalskog kluba United Serbian iz Milvokija.

HRVATI OTIŠLI, KOBASICE NISU PROBALI: Mile Ševar, predsednik i igrač fudbalskog kliuba United Serbian

On dodaje kako su i prošle godine pobedili Hrvate u istom takmičenju, ali su se tada pojedinci iz protivničke ekipe ponašali nekorektno i provokativno.

-Bacili su u toalet srpsku zastavu, koju smo pronašli kada su otišli. Kad gubite imate pravo i da se ljutite, ali treba biti dostojanstven, što oni nisu znali. Ove godine su za Orlove igrali neki mladi momci, koji znaju šta je fer plej, kaže naš sagovornik, koji ističe da su pobedu proslavili uz živu muziku i pečenje.

-Nije bilo mnogo vremena za slavlje. Svi u klubu smo amateri, živimo od nekih drugih poslova, a sutradan je bio radni dan. Takođe, čuvali smo snagu i energiju za veliko finale koje nam sledi u nedelju. Nadam se da ćemo imati podršku i postati šampioni Viskonsina. Šteta što se meč ne igra na našem terenu, gde nismo izgubili još od 2019.godine, ali šta je tu je. Nema povlačenja, idemo napred, do pobede!, zaključuje Mile Šever, predsednik i kapiten fudbalskog kluba United Serbian.

A nama ne preostaje ništa drugo no da poželimo puno sportske sreće i junačkog zdravlja našim momcima na putu do titule. Serbian Times će izveštavati sa finalnog meča u nedelju 25.jula.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

Advertisement