Chicago, IL
59°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 20mph W
Humidity: 67%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 1
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
59°F
57°F
57°F
55°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
52°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

VELIKI USPEH RUSIJE NA FRONTU: Moskva demantovala da je primila poziv za pregovore sa Amerikom

Oleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika Zelenskog, potvrdio je da su ruske snage zauzele drugu najveću elektranu u Ukrajini. Uz to, rekao je da Rusi šalju “golema pojačanja” u tri južne regije kako bi se oduprli navodnoj ukrajinskog protivofenzivi. 

Rusi su juče, naime, objavili da su zauzeli elektranu Vuhlehirsku. Radi se o najvećem uspehu ruskih snaga u poslednje tri nedelje. Arestovič je potvrdio da je elektrana pala u ruske ruke, kazavši da se radi o “sitnoj taktičkoj prednosti” za rusku stranu.

Rekao je i da Rusi šalju “golema pojačanja” na jug kako bi se odbranili od ukrajinske protivofenzive. Rusi šalju trupe u Melitopolj, Zaporižje i Herson, dodao je.

Ukrajina je, podsetimo, jasno dala do znanja da namerava osloboditi cijelu regiju Herson, koju su Rusi osvojili na početku rata. Oleksij Danilov, glavni tajnik ukrajinskog Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost, rekao je da Rusija šalje “maksimalan broj vojnika” u smjeru Hersona.

Arestovič je takođe rekao da je ukrajinska operacija oslobađanja Hersona “već počela” nakon jučerašnjeg udara na most Antoniviskij, koji se nalazi na ključnoj ruskoj ruti snabdevanja prema Hersonu.

“Činimo sve kako bismo osigurali da okupatori više nemaju nikakvih logističkih ruta u našoj zemlji”, rekao je u sinoćnjem obraćanju ukrajinski predsjednik Zelenskij.

Rusija demantuje SAD: Nismo dobili poziv za razgovor

Moskva je službeno demantovala da je dobila zahtjev od Vašingtona za telefonski razgovor dvojice ministara vanjskih poslova, američkog Entonija Blinkena te ruskog Sergeja Lavrova.

Izvor: Index.hr Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE