Connect with us

sport

„AKO PRIČAŠ NA SRPSKOM KAZNA 2O EVRA“: Naš čuveni rukometaš otkrio scene iz Nemačke!

Published

on

Petar Nenadić je jedan od najboljih rukometaša Srbije u istoriji i jedan od najboljih u svojoj generaciji. Ipak, tokom karijere je nailazio na mnoga neobična pravila.

Nenadić se dva puta opraštao od nacionalnog tima, poslednji put februara ove godine, a pričao je kako je od 2014. do 2017. godine izgledalo igrati u Fuhseu u Nemačkoj.

Svi su bili u obavezi da savladaju jezik kluba u kom igraju i dobili su tri meseca da to učine.

“U Nemačkoj, barem u Berlinu, gde sam bio četiri godine, gde je bilo Šveđana, Norvežana i Danaca – bio si u obavezi da za tri meseca naučiš njihov jezik. Tri meseca je na zvaničnim sastancima Berlina, bar kad sam ja igrao, moglo da se priča na stranom jeziku. Posle ta tri meseca – sve gde si u opremi Berlina, što su svlačionica, teren, autobusi, morao je nemački”, poručio je Nenadić u podkastu “Alesto” koji vodi novinar Aleksandar Stojanović.

Postoji izuetak kada se dozvoljava pričanje engleskog, a za srpski su ga jednom kaznili čim su čuli.

“Jedino kada na tajm-autu trener objašnjava taktiku može na engleskom. Ovako, imaš tri meseca ovako da naučiš nemački. Posle toga, recimo mi smo Balkanci u svlačionici, završimo trening i pričamo na srpskom, čuješ već nekoga da viče u pozadini – 20 evra kazna za Petra!”, završio je Nenadić.

Srpski igrač je 2019. godine proglašen za najboljeg rukometaša Evrope, bio je MVP fajnal-fora SEHA lige 2021. godine, a tri puta je proglašavan i za najboljeg rukometaša naše zemlje.

Izvor: Nova.rs Foto: Wikimedia Creative Commons

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement