Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 3mph ESE
Humidity: 51%
Pressure: 30.27"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

VELIKI USPEH PEĐE BAJOVIĆA: Naš najbolji stand-up komičar predstavljaće Evropu na svetskom festivalu komedije u Čikagu! (VIDEO)

Prvi balkanski stand-up komičar, Peđa Bajović, gostovaće tokom marta u Americi i Kanadi, a planirani su nastupi u Njujorku, Čikagu i Torontu.

Bajović je kao jedan od samo dva evropska komičara pozvan da učestvuje na prestižnom festivalu komedije “World Comedy Expo” u Čikagu, a pored nastupa na engleskom jeziku najavljuje da će u sva tri grada održati i šou program na našem jeziku, u Čikagu 27.marta(KARTE MOŽETE KUPITI OVDE!), u Njujorku 31.marta i 3.aprila u Torontu.

Ovim nastupima, kako kaže, želi da obraduje i nasmeje publiku sa Ex-Yu prostora.

-Velika mi je čast da sam pozvan u Čikago, svojevrsnu prestonicu komedije, na nešto što se zove “World Comedy Expo”, gde samo koleginica iz Italije Maria Palombi, i ja predstavljamo celu evropsku stand-up comedy scenu. A kad sam već u “komšiluku”, red je da okupim i naše ljude i nasmejem ih koliko i kako treba, kaže Bajović, koji je prvi komičar sa naših prostora koji je potpisao ugovor sa Comedy Dynamics, najvećom američkom stand-up produkcijskom kućom.

“POŽURITE LJUDI, DRŽIM TRI PRSTA USRED SARAJEVA!”: Peđa Bajović govori i zasmejava na svim balkanskim jezicima

U svojoj karijeri, koja je započela 2005. godine, obišao je 30 zemalja i na stotine gradova. Za svoj rad je 2014. godine, na manifestaciji Adria Comedy Awards, dobio i priznanje za najboljeg veterana.

Pored toga, bio je prvi regionalni stand-up komičar koji je nastupio na jednom međunarodnom takmičenju – Seattle International Comedy Competition 2012., a 2016. godine ušao je i u završnicu svjetskog takmičenja The Funniest Person in the World (Najsmešnija osoba na svetu) u Helsinkiju. Njegovi nastupi na engleskom jeziku dugo vremena su su se vrteli na poznatom TV kanalu Comedy Central Extra.

Iza njega su predstave: S NOGU* (*Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije)MUŠKARAC (o parenju i razmnožavanju)ROK TRAJANJA, kao i prvi celovečernji specijal nekog našeg stand-up komičara na engleskom jeziku – THE BALKAN BRAIN, koji je nedavno uvršten u katalog produkcijske kuće Comedy Dynamics iz Los Angelesa.

Za publiku u Čikagu Bajović će izvesti svoj novi program “Najboljih sat i kusur” (VIŠE O PREDSTAVI OVDE), koji je kompilacija njegovih najsmešnijih i najuspešnijih gegova u proteklih 17 godina karijere.

-Ovo što sam nazvao “NAJBOLJI’ sat i kusur” je – upravo to. Svojevrsni Best Of, probrano iz prvih 15 godina karijere. Koliki je taj “kusur”? To sve zavisi od publike. Zna da bude dosta izdašan Odavno nisam bio u Americi i iskoristiću priliku da pored Čikaga 27. marta posetim i Njujork i Toronto, poručuje Peđa.

On će 31.marta, pored nastupa za našu publiku u dobro znanom klubu “The Vegoist @No5” u Kvinsu, gde će sutradan na Dan šale (1. april) imati svoj solo šou na engleskom “The Balkan Brain”. Odmah nakon toga sledi Toronto 3.aprila, takođe s predstavom za našu publiku, da bi dan kasnije iamo nastup na engleskom jeziku.

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE