Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 81°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 60%
Pressure: 30.19"Hg
UV index: 5
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 1 year ago

By admin

VELIKI USPEH NA OLIMPIJADI IZ FIZIKE: Četiri medalje za učenike Matematičke gimnazije!

Ekipa učenika Matematičke gimnazije, koju su činili Anja Šušnjar, Aleksa Sotirov, Vuk Hip, Igor Engi i Nikola Lakić, ostvarila je sjajan rezultat na Nordijsko-Baltičkoj olimpijadi iz fizike u Talinu u Estoniji održanoj od 22. do 24. aprila. U konkurenciji oko devedeset vršnjaka iz nordijskih, baltičkih i gostujućih zemalja iz Evrope i Azije učenici Matematičke gimnazije su osvojili četiri medalje:

U konkurenciji oko devedeset vršnjaka iz nordijskih, baltičkih i gostujućih zemalja iz Evrope i Azije učenici Matematičke gimnazije su osvojili četiri medalje.

Zlatnu medalju je osvojio Vuk Hip, srebrnu Nikola Lakić i Igor Engi, a Anja Šušnjar bronzanu medalju. Ekipu je na takmičenje vodio nastavnik fizike u Matematičkoj gimnaziji, Ivan Stanić.

Gostujući u Jutarnjem programu, Vuk Hip i Anja Šušnjar, kojima je ovo bilo prvo takmičenje uživo posle dvogodišnje pauze, naglašavaju da je pre svega za njih ovo bilo veliko i lepo iskustvo, nezavisno od uspeha koje su ostvarili.

Kako naglašava direktorka Matematičke gimnazije, Marija Katić, ovo takmičenje je bilo jako bitno za mlade fizičare zato što prethodne dve godine nisu imali prilike prethodnih godina da učestvuju na mnogim međunarodnim takmičenjima.

„Ovakva takmičenja, na visokom nivou, vrlo su važna priprema za najvažnije takmičenje iz fizike na kome učenici Matematičke gimnazije predstavljaju Srbiju. Jako sam se radovala, kao i ostali kolektiv, što su deca konačno negde išla“, dodaje Katićeva.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTRS
Foto: Printscreen RTS

YOU MAY LIKE