Connect with us

sport

VELIKI TRIJUMF NAŠEG VOZAČA: Pobeda Miloša Pavlovića na trkama u San Marinu!

Published

on

Srpski vozač Miloš Pavlović u velikom je stilu započeo sezonu u Super Trofeo Lamborgini. Pavlović je na prvoj trci u San Marinu bio najbolji, a na drugoj zauzeo treće mesto, što je bilo dovoljno za prvo mesto u generalnom poretku.

On ove godine nastupa u tandemu sa mladim vozačem Raulom Guzmanom u ekipi Targeta, a u prvoj trci pobedio je posle 31 voženog kruga sa prednošću od skoro pola sekunde.

Nije bilo lako jer je u obe trke krenuo sa 6.mesta, ali je u prvoj trci Pavlović preuzeo volan od suvozača na petom mestu i nametnuo neverovatan tempo, iskusno napadajući rivale koji su popustili pod pritiskom i nisu se najbolje snašli u noćnim uslovima vožnje, na tesnoj stazi.

Sjajan početak sezone za Miloša Pavlovića i videćemo da li se “po jutru dan poznaje”, pa da srpski automobilista osvoji šampionsku titulu.

“Neverovatno sam srećan! Kad sam dobio poziv od ekipe “Target” za nastup u ovom šampionatu, znao sam da imamo pobedničku kombinaciju, a oni su to odmah pokazali sjajnom pripremom automobila i izuzetnim poslom tokom pit-stopa. Raul je takođe bio odličan u svojoj prvoj GT trci. Našli smo se na pravom mestu u pravom trenutku i zaista sam srećan zbog toga”
, rekao je Miloš Pavlović posle trke.

ODLIČNO POČELO: Pavlović prvi prolazi kroz cilj na trci u San Marinu Foto: Matteo Lepri

Drugu trku, koja je vožena pod veoma teškim uslovima i hladnom vremenu, za koje Pavlovićev automobil nije bio najbolje pripremljen, odvezao je iskusno, koristio greške rivala i na kraju stigao na cilj treći.

“Veoma sam zadovoljan što se vraćam kući sa prvim mestom u šampionatu! Uspeli smo da pobedimo na trci u subotu, što je jedna od najdramatičnijih trka koju sam imao u karijeri! Ponosan sam na sam ishod trke i kako smo uspeli da dođemo do pobede, s obzirom da smo startovali sa 6. pozicije. Trku u nedelju završili smo treći, pa mogu da kažem da su dva podijuma odličan rezultat. Sad imamo “materijala”, podatke o automobilu, sa kojima možemo da radimo i krenemo da poboljšavamo stvari. Sledeća trka je na Nirburgringu početkom septembra, tako da imamo vremena da popravimo neke stvari i da se spremimo još bolje, kako bismo nastavili uspešan pohod ka ovogodišnjoj tituli. Veliko hvala “Target rejsingu” na poverenju i, kao i uvek, daću sve od sebe da ostvarim što bolje rezultate”, rekao je Pavlović

Posle trkačkog vikenda u San Marinu Pavlović i Guzman su u vođstvu na tabeli sa po 27 bodova, pa sad motivisani mogu da se pripremaju za nastup u Nirburgringu, u Nemačkoj, 5. i 6. septembra.

Izvor: B92 Foto: Matteo Lepri

Advertisement