Chicago
64°
Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 82%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 years ago

By admin

VELIKI PODVIG: Kragujevčanin izveo najbolji skok sa stene visoke 16 metara!

Marko Pavlović iz Kragujevca pobednik je takmičenja u visinskim skokovima u vodu, “Memorijal Pajo Potežica”, održanom u nedelju na jednoj od najlepših prijepoljskih plaža Petrovac. Drugo mesto pripalo je Radu Šćepanoviću iz Kolašina, dok je treći bio još jedan Kragujevčanin Goran Bojić.

Sa kamene skakaonice visoke 16 metara svoje umeće pokazalo je 13 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Marko Pavloviću je ovo drugi trijumf na plaži kraj Prijepolja, pobednički pehar podigao je i 2019. godine. Pavlović navodi da su se skakači uželeli takmičenja, te da je najbitnije da su svi bezbedno izvesli skokove i završili nadmetanje bez povreda.

“Drago mi je što sam ponovo pobedio, ali najdrže mi je što je sve završeno kako treba, jer u ekstremnim sportovima to je najbitnije. Svi smo mi prijatelji i drugari, čim se takmičenje završi rivalitet prestaje”, kazao je Marko.

Skokovi u vodu, održavaju se od 1998. godine a svake godine ovaj vid sportske manifestacije postaje sve masovniji i značajniji, za prijepoljski kraj. Tamičenje “Memorijal Pajo Potežica”, nosi ime od 2007. godine u spomen na Paja Potežicu, čoveka koji je načinio veliki poduhvat i od jedne divlje plaže napravio pristojno kupalište. Uložio je dosta svog rada i truda ugrađujući i deo sebe u Petrovac.

“Nama kao porodici je od velikog značaja što se ova manifestacija održava i što je izuzetno dobro posećena. Svake godine ovde se okupljaju najbolji skakači iz nekoliko zemalja i pokazuju svoje umeće u skokovima u vodu”, ističe Duška Bajić, ćerka Paja Potežice.

Turistička organizacija Prijepolje je i ove godine, pored pehara, obezbedila novčane nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

Inače, skokove na plaži Petrovac posmatralo je nekoliko stotina posetilaca iz Prijepolja i susednih opština.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE