Connect with us

aktuelno

„HVALA VAM, BRAĆO SRBI“: Fotografija srpskog i grčkog vatrogasca simbol nadljudske borbe na Eviji! (FOTO)

Published

on

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, 37 pripadnika i 14 vozila angažovanih na gašenju požara na ostrvu Evija u Grčkoj, pridružili su se grčkim kolegama u nadljudskim naporima da savladaju vatrenu stihiju. Na društvenim mrežama se sada pojavila fotografija na kojoj jedan srpski i jedan grčki vatrogasac stoje zagrljeni.

Kod pomenute fotografije na Fejsbuku stoji poruka: „Brat za brata. Grčki i srpski vatrogasci sa prve linije protivpožarne odbrane! Slika nakon uspešnog zadatka! Branimo Grčku zajedno, danas od vatre, sutra od bilo kog drugog neprijatelja! Bog je sa nama!“.

Ispod slike su se nizali pozitivni komentari i poruke podrške vatrogascima na terenu.

„Hvala vam braćo Srbi“, „Hvala vam mnogo na pomoći u ovoj teškoj situaciji“, „Hvala vam na pomoći Srbi, dajete nam nadu“, „Braća i dobru i u zlu“, „Bravo za heroje! Da vas Bog čuva, kao i narod u Grčkoj!“, „Bravo moci, odličan posao. Puno sreće u daljoj borbi!“…

Srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, juče su bili angažovani na presecanju šumskog požara na severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila, saopštio je MUP.

Na ostrvo Evija juče je sletela i Helikopterska jedinca Ministarstva unutrašnjih poslova, koja će se od danas, sa 14 pripadnika i tri helikoptera, dva „bel 212“ i „H-145“, uključiti iz vazduha u savladavanje vatrene stihije, prenosi Tanjug.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen / Facebook @SVSMUP

Advertisement