Connect with us

Amerika

“VELIKI BRAT” STIŽE U AMERIKU: U Senatu predlog Zakona po kome će ljudi dobijati novac za špijuniranje zaraženih komšija i sugrađana!

Published

on

Predlog Zakona o praćenju, testiranju i izolaciji osoba i njihovih kontakta pozitivnih na koronavirus zaveden pod brojem #6666 uskoro bi mogao da bude usvojen u Senatu SAD-a

“Veliki brat” bi lako mogao da postane američka post-korona stvarnost, ako je suditi po pilot projektu koji se pred očima javnosti trenutno odvija u Okrugu Ventura u Kaliforniji.

Naime, u ovom okrugu u poslednjih desetak dana, specijalni istražitelji (oni koji kritikuju nazivaju ih – špijunima) angažovani putem konkursa među lokalnim građanima, prate i testiraju svoje komšije na korona virus, a u slučaju da su pozitivni na novi virus, prijavljuju ih nadležnim službama, koje njih i članove njihovih porodica odvode iz kuća i stanova.

Takođe, ovi istražitelji vrše i isleđivanje, ispituju osumnjičene o nedavnim kontaktima, koje takođe testiraju u slučaju da su bili izloženi… i tako dalje, u krug…

Pilot projekat u Venturi pokrenut je ne bi li se u praksi proverio Predlog Zakona o praćenju, testiranju i izolaciji osoba i njihovih kontakta pozitivnih na koronavirus, koji bi uskoro mogao da bude usvojen i u Senatu SAD-a, a koji je predložio senator iz Ilinoisa Bobi Raš, inače član Demokratske stranke.

Pored mera opisanih gore, senator Raš je predložio da se u svrhu primene njegovog Zakona iz federalnog budžeta odvoji čitavih 100 milijardi dolara.

PREDLAGAČ ZAKONA: Demokrata Bobi Raš, senator iz ilinoisa

Novac bi, kako piše u obrazloženju predlagača, trebalo da bude dodeljen “lokalnim organizacijima, medicinskim centrima, NVO, fakultetima itd. za angažovanje, obuku i plate pojedinaca koji upravljaju mobilnim jedinicama za testiranje i sprovođenje obaveza “od vrata do vrata”.

A kako taj posao izgleda iz prve ruke, na osnovu primera Ventura objasnio je službenik za javno zdravstvo tog okruga, dr. Robert Levin.

“Kontakt” je osoba koja je izložena, neko za koga dokumentujemo da ima infekciju COVID-om. Kada pronađemo nekoga ko ima infekciju COVID-om, biva odmah izolovan, ali takođe radimo na otkrivanju ko su im kontakti. Ponovo ćemo izolovati svakog od njih i pobrinućemo se da ostanu u karantinu”, rekao je dr Levin.

OGLAS ZA CINKAROŠE: Službenik za javno zdravstvo tog okruga, dr. Robert Levin

Prema njegovom objašnjenju, svaka osoba u karantinu mora da ima zaseban toalet, u suprotnom, u slučaju da živi sa dva, tri člana porodice, moraće da bude odveden u posebne, u te svrhe opremljene prostorije, te da će okrug obezbediti hranu i sve što im bude potrebno u izolaciji.

Takođe je dodao da bi ova akcija mogla da postane velika i da se proširi i u druge države.

Predviđeno je da se projekat sprovodi u siromašnijim kvartovima Amerike, u zajednicama bez primarne zdravstvene zaštite, sa visokom stopom smrtnosti kod novorođenčadi i većinski starom populacijom.

Protivnici ovog pilot projekta, tako i predloga Zakona nazvanog H.R. 6666, navode da može doći do zloupotreba, da će bolesni biti stigmatizovani, da bi moglo doći do odvajanja porodica, pre svega dece itd.

Pojavila se i peticija čiji potpisnici smatraju da je predlog Zakona neustavan, a da se u njegovo sprovođenje troši nepotrebno mnogo novca.

TEKST: Serbian Times/citizensjournal FOTO: Wikimedia/Pixabay

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement