Chicago, IL
48°
Clear
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 9mph S
Humidity: 58%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
45°F
43°F
41°F
41°F
41°F
WedThuFriSatSun
57°F / 39°F
48°F / 34°F
36°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

VELIČANSTVEN GEST: Čačanin kome su lekari spasli život donirao bolnici 10.000 dolara!

Iako se još uvek sporadično javljaju slučajevi zaraze, nije bilo tako davno kada je u martu 2020. potvrđen prvi slučaj korona virusa nakon čega je stihija krenula. Duže od dve godine medicinski radnici obavljali su svoj posao pod velikim pritiskom, iz crvenih zona išli svojim kućama, izlagali svoje živote opasnosti. Njihov trud svih tih teških meseci bio je ogroman i davali su se bezrezervno.

Upravo to nikad nije i neće zaboraviti jedan Čačanin koji se od kovid infekcije lečio na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Čačku u septembru 2021. godine, a sada je odlučio svim tim dobrim ljudima da se na neki način zahvali i donirao je 10.000 dolara ovoj zdravstvenoj ustanovi.

-Radi se o čoveku koji je rođen u Čačku, ali je pre više od trideset godina otišao u Kanadu gde je razvio svoj biznis. Sticajem okolnosti u septembru 2021. godine zarazio se koronom i lečenje nastavi na grudnom ldeljenju OB Čačak. Iako poljuljanog zdravstvenog stanja i loše kliničke slike, kako nam je rekao, nikada neće zaboraviti požrtvovanost medicinskog tima. Zauvek će mu ostati u sećanju to kako su trčeći unosili boce sa kiseonikom, delili terapije, borili se herojski za svaki život, kažu u Opštoj bolnici u Čačku.

Dodaju da nije želeo da se medijski eksponira, ali je na ovaj način želeo još jednom da izrazi svoju zahvalnost za sve ono što su vredni medicinari radili za obolele u jeku kovid pandemije, ali i da bude primer drugima koji su takođe u prilici da pomognu.

Kako kažu u Opštoj bolnici u Čačku, ovaj humani čovek je i veliki lokalpatritota i bez obzira na decenijski život u Kanadi nakon pandemije sve više vremena provodi u svom rodnom gradu sa suprugom.

POVEZANE TEME:

NEMA BOLJE OD SRPSKE ZEMLJE: Miroslav zida tradicionalne furune, a njegovi specijaliteti su prste da poližeš!

SAVET EVROPE USVOJIO ODLUKU: Sa pasošem tzv. Kosova moguće putovanje u EU bez vize!

GDE ĆE IM DUŠA? Oskrnavljen grob junaka sa Košara, lopovi odneli bronzanu bistu heroja!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE