Chicago, IL
61°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 21mph WSW
Humidity: 64%
Pressure: 29.67"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
61°F
63°F
63°F
61°F
59°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 41°F
50°F / 37°F
54°F / 41°F
61°F / 50°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

VEJE KAO DA JE JANUAR: Sneg u aprilu prekrio Novu Varoš, evo čemu se nadaju meštani! (FOTO)

Nesvakidašnje aprilsko jutro osvanulo je pod snegom u novovaroškoj opštini. Kiša koja se tokom noći pretvorila u sneg obelela je vrhove planina Zlatara i Murtenice. Sneg je prekrio livade i pašnjake koje su vredni meštani Nove Varoši već uveliko pripremili za prolećnu setvu.

-Zlatarce, ali i ostale meštane koji žive na višim nadmorskim visinama nije iznenadio sneg. Ništa ovo nije neobično za nas, stari meštani pamte da sneg kod nas nije padao samo u julu mesecu. Dok je 1989. godine u junu mesecu napadao i preko 20 centimetara. Mi očekujemo da će ovo zbog visokih temperatura i žedne zemlje kojoj vode nikada nije dosta, to upiti i snežni pokrivač nestati – kazao je za RINU, Radosav Vasiljević prvi čovek novovaroške opštine.

Ono što je dobra vest sa ove planina jeste, da sneg koji je obeleo vrhove, jedino nije padao u mestu Božetići u kome se izvode radovi na izgradnji najvećeg rezervoara koji će služiti za napajanje velikog broja poljoprivrednih domaćinstava ove opštine.

-Mislimo da je to dobar znak. Gradimo nešto od čega će zaista živeti meštani Nove Varoši. Plan je da do kraja avgusta završimo ovaj rezervoar koji će preporoditi ceo ovaj kraj i poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju. Bazen kapaciteta 250 kubika, neumorno se gradi iako vremenski uslovi ne idu na ruku, ne odustaju od gradnje, jer se ovaj rezervoar koji je žila kucavica mora završiti kod avgusta meseca – dodao je Vasiljević.

PROČITAJTE VIŠE:

NISU RODE BLESAVE: Sačekale da prođe sneg, pa se tek onda ponovo vratile u Srbiju!

MILORAD ČISTIO SNEG I OSTAO U ŠOKU: Našao zavejanu zmiju, pa je sklonio na bezbedno! (FOTO) 

KATASTROFA ZA SRPSKO SELO: Sneg u aprilu teško pogodio poljoprivrednike, evo koliko će biti manji rod!

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE