Chicago, IL
70°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 14mph NNE
Humidity: 51%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 7
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
68°F
68°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F
73°F / 57°F
70°F / 57°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

VEČE SRPSKE BAŠTINE U KLIVLENDU: Igralo se kolo na NBA parketu, Srbi se slikali sa Lukom Dončićem!

Dvorana NBA ligaša Klivlend Kavalirsa “Rocket Fieldhouse” bila je krcata (19,432 mesta) u noći kada su u njoj gostovali Dalas Maveriksi naših Bobana Marjanovića i Luke Dončića, a veliki broj njih bio je srpskog porekla, jer je baš te večeri, kroz manifestaciju Serbian Heritage Night, na parketu dvorane pre i za vreme utakmice predstavljena srpska kultura i tradicija.

Na kraju je Luka Dončić svojim egzibicijama (35 poena i 13 asistencija) najviše doprineo da gosti savladaju domaćina 120-112, ali čini se da nije rastužio nikoga od srpskih navijača iz Klivlenda, koji su, bar za ovu priliku, zaboravili lokal patriotske obaveze i čini se, više navijali za tim u kome ima više “naših”, a to su u ovom slučaju bili Dalas Maveriksi.

Veliki broj njih je (vidi sliku) iskoristio i priliku da se slika sa junakom utakmice, a publika je, osim karata po povlaštenim cenama, dobila i navijačka obeležja u bojama srpske zastave.

Na poluvremenu utakmice svi, i Strbi i Amerikanci, užival su i velikim aplauzom pozdravili igrače foklornog društva “Morava” pri crkvi Sv. Save iz Klivlenda, koji su izveli splet naših narodnih igara.

Bilo je to, sve u svemu, još jedno prelepo veče promocije srpske kulturne baštine u Klivlendu. Svakako ohrabrujuće zvuči da je utakmici prisustvovao značajan broj od inače velike i jedne od najorganizovanijih zajednica Srba u Americi.

Tekst: Serbian Times/Goran Debelnogić Foto: Privatna arhiva /Goran Debelnogić

YOU MAY LIKE