Chicago
43°
Partly Cloudy
6:36 am7:13 pm CDT
Feels like: 37°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 50%
Pressure: 30.15"Hg
UV index: 4
FriSatSun
59/37°F
39/30°F
55/43°F

Published 12 months ago

By Antonije Kovačević

VEČE SRPSKE BAŠTINE U KLIVLENDU: Igralo se kolo na NBA parketu, Srbi se slikali sa Lukom Dončićem!

Dvorana NBA ligaša Klivlend Kavalirsa “Rocket Fieldhouse” bila je krcata (19,432 mesta) u noći kada su u njoj gostovali Dalas Maveriksi naših Bobana Marjanovića i Luke Dončića, a veliki broj njih bio je srpskog porekla, jer je baš te večeri, kroz manifestaciju Serbian Heritage Night, na parketu dvorane pre i za vreme utakmice predstavljena srpska kultura i tradicija.

Na kraju je Luka Dončić svojim egzibicijama (35 poena i 13 asistencija) najviše doprineo da gosti savladaju domaćina 120-112, ali čini se da nije rastužio nikoga od srpskih navijača iz Klivlenda, koji su, bar za ovu priliku, zaboravili lokal patriotske obaveze i čini se, više navijali za tim u kome ima više “naših”, a to su u ovom slučaju bili Dalas Maveriksi.

Veliki broj njih je (vidi sliku) iskoristio i priliku da se slika sa junakom utakmice, a publika je, osim karata po povlaštenim cenama, dobila i navijačka obeležja u bojama srpske zastave.

Na poluvremenu utakmice svi, i Strbi i Amerikanci, užival su i velikim aplauzom pozdravili igrače foklornog društva “Morava” pri crkvi Sv. Save iz Klivlenda, koji su izveli splet naših narodnih igara.

Bilo je to, sve u svemu, još jedno prelepo veče promocije srpske kulturne baštine u Klivlendu. Svakako ohrabrujuće zvuči da je utakmici prisustvovao značajan broj od inače velike i jedne od najorganizovanijih zajednica Srba u Americi.

Tekst: Serbian Times/Goran Debelnogić Foto: Privatna arhiva /Goran Debelnogić

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!