Connect with us

Amerika

VAŽNO UPOZORENjE: Lažni sajt za prijavu glasača iz dijaspore nezakonito uzima lične podatke!

Published

on

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije pod naznakom “hitno” objavilo je sopštenje u kome poziva na oprez pripadnike srpske zajednice u dijaspori, a vezano za pojavu sajta preko koga se neovlašteno vrši prijava glasača iz inostranstva na predstojećim parlamentarnim izborima U Srbiji.

U njemu se kaže:

“Nijedan organ države ne stoji iza sajta www.hocudaglasam.com na kom se navodi da građani Republike Srbije koji žive u inostranstvu mogu da ostave svoje lične podatke, kao i kopije ličnih dokumenata, kako bi mogli da se prijave za glasanje za predstojeće izbore.

OBRATITE PAŽNJU: Lažni sajt koji traži od građana-glasača lične podatke

Građani moraju biti oprezni kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost zloupotrebe istih. Posebno je važno upozoriti javnost i sve građane da budu oprezni, jer je zvanična procedura za prijavu građana za glasanje po mestu boravišta u inostranstvu propisana Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku i Uputstvom za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

Podsećamo da obrasce zahteva za upis u birački spisak možete preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji Generalnog konzulata Republike Srbije u Čikagu, a zahtevi se mogu podneti nakjasnije do 30. maja 2020. godine dostavom na e-mail adresu: info@scgchicago.org , faksom: + 1 312 670-6787 ili poštom na adresu Generalnog konzulata R. Srbije u Čikagu (201 East Ohio Street, Suite 200, Chicago, IL 60611).

Izvor: Generalni konzulat RS u Čikagu Foto: Printscreen

Advertisement