Connect with us

Amerika

DOBRA VEST: Restorani i barovi u Ilinoisu otvaraju svoje bašte 29.maja, kreću i saloni lepote, teretane…

Published

on

Bašte restorana i barova na otvorenom moći će da prime goste već 29. maja, rekao je danas guverner Ilinoisa JB Pritzker.

Najava je usledila nakon što se Pritzker konsultovao sa zdravstvenim stručnjacima o rizicima prenošenja korona virusa na otvorenom. Otvaranje barova i restorana inače je trebalo da usledi tek u Fazi 4 državnog plana.

Pritzker je rekao da će sarađivati s gradonačelnicima širom države kako bi osigurali da barovi i restorani dobiju dozvole potrebne za dodatna mesta za sedenje na otvorenom.

Kafići i restorani „su među onima koje je ova pandemija najteže pogodila“, rekao je Pritzker, i dok zatvoreni prostori neće otvoriti svoja vrata sve do Faze 4, sedenje na otvorenom biće dozvoljeno počevši od 29. maja – kada počinje Faza 3 plana.

Međutim, niko nije obavezan da otvari bašte – firme mogu da odluče da drugačije ako se radnici ne osećaju sigurno.

Ipak, teško da će neki vlasnik restorana ili kafića propustiti priliku da otvori baštu i bar malo nadoknadi gubitak od katastrofalne sezone koju je uništila globalna pandemija.

Ne otvaraju se samo bašte restorana 29.maja, sa radom počinju i kozmetički saloni, teretane, otvaraju se i parkovi, teniski tereni na otvorenom i u zatvorenom.

Izvor: Block Club Chicago

Advertisement