Chicago
66°
Rain Shower
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 82%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
TueWedThu
70/61°F
66/61°F
66/59°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

VASPITANJE ZA PRIMER: Oliver (16) pronašao novčanik pun para i bez razmišljanja ga vratio vlasniku!

Gimnazijalac Oliver Stojanović (16) iz Vladičinog Hana pronašao je novčanik sa dokumentima i parama u lokalnom autobusu. U novčaniku je pored ličnih isprava, mesečne karte, bilo i 22.000 dinara.

Oliver se nije se dvoumio, vratio je sve vlasniku. Vlasnik novčanika je iz sela Mazarać kod Vranja, zaposlen u jednom vranjskom preduzeću.

Krenuo sam u školu u Vranje, autobusom u 8.20 ujutru. Seo sam pozadi, a tokom vožnje na jednoj od stanica ušla su tri muškarca. Sedeli su na sedištima pored mene. Ništa nisam primetio, a tek kad je trebalo da izađem, video sam da je na sedištu novčanik. Nisam imao prvi čas u Gimnaziji, pa sam samo pogledao dokumenta i pozvao oca – kaže ovaj mladić.

Kako kaže, ocu je fotografisao ličnu kartu iz novčanika da bi pronašli muškarca koji je vlasnik.

Uspeli smo da dođemo do vlasnika i stupimo u kontakt. Ubrzo smo se našli i predao sam mu sve. On je samo pogledao dokumenta novac nije ni brojao. Pružio mi je 2.000 dinara uz veliku zahvalnost – priča ovaj učenik Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, i dodaje da smatra da bi svako postupio kao on.

Njegovo ponašanje i čestitost pohvali su i meštani koji putuju ovim prevozom.

Dečak je ovim gestom zaslužio svaku pohvalu i primer je svojim vršnjacima, ali i svima drugima kako treba postupati u ovakvim i sličnim situacijama – kaže jedan od stalnih putnika na Vladičin Han-Vranje.

PROČITAJTE VIŠE:

SLEPA SRPKINJA PREDAJE ENGLESKI JAPANCIMA: Hendikep s kojim živi od rođenja je nije sprečio da ostvari snove! (FOTO)

“SRBIJA JE BOLJA ZA ŽIVOT OD AMERIKE!” Branka i Milan su rođeni u Čikagu ali su nedavno ostavili sve i došli da žive u Beograd! (VIDEO)

DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove – postala majka i glumica (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE