Connect with us

Amerika

UŽAS ILI VRHUNSKA ORGANIZACIJA: Slike prvog dana škole u Americi raspalile svađu u Srbiji (FOTO)

Published

on

Prosvetni radnici i roditelji iz Srbije ovih dana masovno dele fotografije prvog školskog dana jedne škole u Americi.

Od prvog septembra učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastavu će pohađati u učionicama, a oni od petog do osmog imaće kombinaciju onlajn i nastave u klupi. Pandemijski početak školske godine izazvao je buru među roditeljima i prosvetnim radnicima.

Ovih dana ljudi na društvenim mrežama masovno dele galeriju fotografija jedne škole u Americi kao primer toga kako treba da izgleda pandemijski prvi septembar.

Alibi koji nadležni, to jest naše Ministarstvo prosvete, često koristi je nedostatak sredstava za ovakva rešenja, ali ako pogledajte bolje, videćete da je u pitanju samo odlična organizacija, a od ulaganja vide se samo zaštitni paneli na školskim klupama i dezinfekciona sredstva kojim zaposleni prskaju deci ruke pre ulaska u učionice.

Mnogi postavljaju pitanje – ko će deci utuviti u glavu da drže odstojanje? Možda najbolji odgovor je dala jedna prosvetna radnica koja je napisala “isti oni koji su i utuvili u glavu da se u klupi sedi 45 minuta, a ne šeta unaokolo, da se ćuti dok učitelj priča, da se podižu dva prsta da bi se nešto reklo i sve ostalo što do polaska u školu nisu radili.”

I iako fotografije škole u Americi zapravo nisu o tome, već o organizaciji, logici, idejama i njihovom sprovođenju u delo, naravno da postoje oni kojima ni ovo ne pije vodu.

Vratimo se modelu “Houston County” oko kojeg su se Srbi ponovo sukobili na mrežama.

Dok su neki oduševljeni kako izgleda prvi dan škole američkih đaka, drugi misle da je ovakvo “novo normalno” obrazovanje užasno i da deca treba da uče od kuće sve dok ne bude omogućeno da budu nesputana i slobodna.

Kako svima udovoljiti je između ostalog glavna retorika onih na vlasti, ali iako su mišljenja javnosti podeljena, sigurni smo da su i roditeljima i nastavnicima prioriteti isti – bezbednost i obrazovanje dece.

The first day for the 2020-2021 school year is a wrap! Whether virtual or in person, our students had a great day. …

Geplaatst door Houston County School System op Donderdag 6 augustus 2020

Kako se vama čine mere zaštite dece i nastavnika u “Houston County”?

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook / Houston County School System

Advertisement