Connect with us

Amerika

USKORO: Kućni korona testovi u Americi, cena 119$!

Published

on

Američko regulatorno telo za hranu i lekove (FDA) danas je dalo zeleno svetlo za prvi korona virusni test koji će ljudima omogućiti prikupljanje uzorka kod kuće – novi pristup koji bi mogao pomoći u proširenju mogućnosti testiranja u većini država.

Test kompanije LabCorp koji će biti prpodavan po ceni od 119$ će u početku biti dostupan samo zdravstvenim radnicima i lekarima, a izdavaće se na recept. Uzorak će morati da se pošalje na obradu nazad u LabCorp, koji ima dijagnostičke laboratorije širom SAD-a.

Omogućavanje ljudima da se samostalno testiraju kod kuće pomoći će na prvom mestu u smanjenju rizika od infekcije zdravstvenih radnika i u očuvanju zaštitne opreme.

Za ovaj kućni test ljudi će prvo biti provereni online upitnikom. Ukoliko lekar odobri, LabCorp će dostaviti komplet za testiranje na njihovu adresu.

FDA je odobrila LabaCorp-ov paket “Piksel” za koronavirus koji omogućava ljudima da se testiraju na simptome, da uzmu bris kod kuće i pošalju uzorak nazad u laboratoriju na testiranje.

Komplet uključuje pamučne briseve, epruvetu, izolovanu kesu i kutiju za uzorak koja se šalje nazad u LabCorp.

Da biste uzeli uzorak, pamučni tampon se namotava i gura u svaku nosnicu. Rezultati ispitivanja biće objavljeni na mreži, na sigurnom veb sajtu kompanije.

Kompanija je saopštila da će test učiniti dostupnim u narednim nedeljama.

Kompleti neće biti dostupni u Merilendu, Nju Džersiju, Njujorku i Rhode Islandu.

Izvor: Daily mail Foto: LabCorp

Advertisement