Chicago
37°
Partly Cloudy
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 9mph S
Humidity: 63%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
WedThuFri
50/39°F
41/34°F
41/36°F

Published 7 months ago

By admin

USIJANJE U JADRANU: Ruski ratni brodovi blokirali američki nosač aviona, Italijani digli uzbunu!

Ratni brodovi ruske mornarice pokušali su pre oko mesec dana da blokiraju izlaz američkog nosača aviona “Hari Truman” iz Jadranskog mora, rekao je za italijanski list “La Republika” načelnik italijanskog vojnog štaba admiral Đuzepe Dragone. On je dodao i da su ruski ratni brodovi stigli do Ankone.

Prema pisanju ovog lista, 22. jula su ruski brodovi blokirali ulazno-izlaznu rutu iz Jadranskog mora kako bi pokušali da spreče kretanje američkog nosača aviona, što je dovelo do toga da NATO brodovi vrše manevre na toj teritoriji.

Dragone je istakao da su italijanske fregate, istog trenutka kada su ruski brodovi primećeni, stupile u njihovu pratnju, odnosno da su pratili jedan ruski razarač i jednu rusku krstaricu, kao i da su iznad njih leteli mornarički avioni.

“Mediteranske zemlje moraće da se naviknu na ruske ratne brodove u Sredozemnom moru, kao i na njihovo nadmetanje sa NATO mornaricom”; rekao je Dragone.

On je dodao i da je Putin 31. jula potpisao dokument kojim se Mediteran naziva “strateškim područjem”, i kojim je predviđeno da upravo ta teritorija bude poprište sukoba sa NATO, pa će Rusija tu stalno održavati stabilnu pomorsku silu. Napominje i da su “Rusima na Mediteranu izvori resursa, jer je severna Afrika područje koje žele da destabilizuju”.

Italijanski list navodi i da je krajem jula ruska krstarica “Varjag” bila udaljena manje od 100 kilometara od američke krstarice “Forest Šerman”, a da se nešto dalje na jugu nalazio američki nosač aviona “Hari Truman”.

Nosaču aviona su se pridružili NATO brodovi iz Turske, Grčke, Italije, Španije i SAD 25. jula i okružili ga, a 31. jula je primećeno kako je jedan od najvećih američkih špijunskih aviona satima patrolirao iznad Jonskog mora.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube / Military TV

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!