Chicago
32°
Fair
6:39 am7:11 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 2mph NW
Humidity: 76%
Pressure: 30.29"Hg
UV index: 0
WedThuFri
37/27°F
48/45°F
61/36°F

Published 11 months ago

By admin

UNIVERZITET KAZNIO PROFESORA ZBOG TRANSRODNOG STUDENTA: Sada mu plaćaju odštetu 400.000 dolara! (VIDEO)

Državni Univerzitet u Ohaju platiće 400.000 dolara na ime odštete i troškova nakon što je kaznio profesora koji je odbio zahtev studenta muškarca da ga oslovljava kao ženu.

Nik Meriveder, profesor filozofije na Državnom univerzitetu Šoni, odgovorio je na pitanje studenta tokom časa političke filozofije u januaru 2018. rekavši: “Da, gospodine”.

Кada se čas završio, student je profesoru prišao i objasnio da se identifikuje kao transrodna osobu i zahtevao da mu se provesor ubuduće obraća kao da je žena.

Kako navode iz Alijanse za odbranu slobode, koja je zastupala profesora na sudu, Meriveder bi tako prekršio svoja hrišćanska uverenja, zbog čega je odbio da usliši zahtev studenta.

U sudskim dokumentima navodi se da je student posle Merivederove odluke postao agresivan i da je pretio profesoru kako će biti otpušten.

Student je podneo žalbu univerzitetu, posle čega je pokrenuta istraga koja je utvrdila kako je Meriveter “stvorio neprijateljsko okruženje” za studenta jer nije pristao da koristi željene zamenice. Meriveder je ponudio da nazove studenta bilo kojim imenom, ali student to nije prihvatio.

Državni univerzitet Šoni je zatim zaveo pismeno upozorenje u Merivederov dosije, u kojem se navodi da će “dalje korektivne radnje” biti preduzete ako se dogodi sličan incident.

Profesor je tužio Državni univerzitet Šoni, tvrdeći da je prekršeno njegovo “pravo na slobodno ispovedanje veroispovesti prema Prvom amandmanu”.

U martu 2021, američki Apelacioni sud za 6. okrug presudio je u korist Merivedera, poništivši prethodno odbacivanje tužbe od strane okružnog suda i dozvolivši profesoru da nastavi tužbu protiv univerziteta.

Alijansa za odbranu slobode saopštila je u četvrtak kako je postigla nagodbu od 400.000 dolara sa državnim univerzitetom Šoni, koja će pokriti odštetu i advokatske troškove.

Državni univerzitet Šoni će takođe povući pismeno upozorenje Merivederu iz juna 2018.

Tajson Langhofer iz Alijanse za odbranu slobode rekao je da je Meriveder “branio svoju slobodu da govori”.

“Dr Meriveter je s pravom branio svoju slobodu da govori i ćuti, i da se ne pridržava zahteva univerziteta za uniformnošću mišljenja i ideja”, rekao je Langhofer.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: FoxNews
Foto: Printscreen YouTube / Alliance Defending Freedom

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SVI SE PLAŠE SRPSKE "DANCING LADY": Misteriozna Beograđanka koja igra u narodnoj nošnji postala svetski fenomen!(VIDEO)
EKSKLUZIVNO, MAJA VOLK: Kako sam pobedila rak i kojom sam hranom produžila karijeru Novaku Đokoviću! (VIDEO)