Chicago
28°
Sunny
7:01 am5:06 pm CST
Feels like: 18°F
Wind: 16mph WNW
Humidity: 55%
Pressure: 30.24"Hg
UV index: 0
FriSatSun
10/7°F
39/32°F
39/27°F

Published 13:56

By admin

UNAPREĐUJEMO RAZNOLIKOST KULTURA: Srbija postala član Uneskovog Međuvladinog komiteta!

Srbije je postala član Uneskovog Međuvladinog komiteta za zaštitu i unapređenje raznolikosti kulturnih izraza, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Srbija je postala članica tog tela, kao predstavnik druge elektoralne grupe, na juče održanoj 8. Кonferenciji članica Кonvencije o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza (2005, Pariz).

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka je kao Nacionalna kontakt tačka za implementaciju i promociju Кonvencije o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza, učestvovao na ovoj Кonferenciji, a u narednom četvorogodišnjem periodu sprovodiće i aktivnosti ovog Međuvladinog komiteta.

„Ovo članstvo Srbije je od interesa i posebnog značaja za kulturu naše zemlje i očuvanje kulturnog nasleđa. Istovremeno, članstvo u Međuvladinom komitetu Кonvencije 2005 podrazumeva intenzivniju promociju principa i ciljeva Кonvencije što će omogućiti njenu bolju implementaciju u Srbiji i regionu, doprinoseći snaženju njene uloge u procesima razvoja savremene kulture, kroz uvažavanje principa različitosti“, navelo je ministarstvo.

Izvor: N1
Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)