Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 41°F
Ветар: 6mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.89"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/39°F
41/32°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By admin

UMRO NAKON HAPŠENJA: Drugi osumnjičeni za napade nožem u Kanadi preminuo u bolnici!

Nekoliko sati nakon što je priveden, jedan od osumnjičenih za smrtonosne napade nožem u kanadskoj pokrajini Saskačevan u kojima je ubijeno 10, a ranjeno 18 osoba, umro je u bolnici. Njegov brat, takođe osumnjičen za napde, pronađen je mrtav u ponedeljak.

Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) je potvrdila da je Majls Sanderson proglašen mrtvim u bolnici nedugo nakon hapšenja u blizini Rosterna.

Nikakvi drugi detalji o tome kako je Sanderson umro nisu poznati, ali lokalni mediji tvrde da je umro od samoranjavanja. Kanadska agencija Global njuz, pozivajući se na više izvora iz policije, izvestila je da se Sanderson predao policiji i da je živ odveden vozilom hitne pomoći. Ubrzo nakon toga je preminuo od neodređenih povreda za koje se veruje da ih je sam naneo.

Sandersonov brat Demijan, koji je takođe osumnjičen za napade, pronađen je mrtav u ponedeljak s povredama za koje policija veruje da ih nije sam naneo, što sugeriše da ga je možda napao Majls.

Policija je nekoliko sati ranije objavila da je muškarac osumnjičen za nedeljne smrtonosne napade nožem u pokrajini Saskatčevan priveden, čime je okončana četverodnevna potraga.

Sanderson je lociran u blizini grada Rosterna u Saskačevanu. Nakon što je uočen, policija je izdala upozorenje o osobi s nožem koja je putovala u vozilu. Stanovnici područja Vakave su obavešteni da potraže skloništa i budu oprezni pri puštanju drugih u svoje domove, te da ne prilaze sumnjivim osobama i ne voze autostopere.

Majls i Demijan Sanderson / Printscreen YouTube / Sky News

Više izvora je za Global njuz kazalo da je policija upotrebila ‘tehniku ​​intervencije u poteri’ – zaletela se u Sandersonovo vozilo s jedne strane i naterala ga da izleti s auto-puta. Njegovo vozilo je „usmereno s puta u obližnji jarak“. Nakon što je priveden u vozilu je pronađen nož.

Kanadske vlasti od nedelje su intenzivno tragale za njim i za bratom Demijanom koji su osumnjičeni za ubistvo 10 ljudi i ranjavanje 18 u starosedilačkom rezervatu u Saskatčevanu. Napadi su bili među najsmrtonosnijima u modernoj istoriji Kanade. Policija je rekla da se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očito bile nasumične.

Myles je optužen za ubistvo prvog stepena, pokušaj ubistva, provalu i ulazak. Njegov brat Demijan takođe je bio optužen pre nego što je pronađen mrtav u ponedeljak. Telo mlađeg brata pronađeno je na travnatoj površini blizu jednog od mesta gde se dogodio ubod nožem. Nagađa se da ga je ubio upravo Majls.

Stariji Sanderson imao je 59 presuda, a u februaru je pušten na slobodu nakon što je više od četiri godine proveo u zatvoru. Kancelarija za uslovno otpuštanje napisala je da je „mišljenje odbora da neće predstavljati nepotreban rizik za društvo ako bude pušten.“

Policija ga je tražila od maja nakon što se nije sastao sa svojim službenikom za uslovno puštanje.

Ministar javne bezbednosti Marko Mendičino pozvao je na nezavisnu reviziju procene kancelarije za uslovno otpuštanje koja je dovela do Sandersonovog oslobađanja.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Sky News

YOU MAY LIKE