Chicago, IL
50°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.75"Hg
UV index: 2
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
50°F
52°F
50°F
50°F
50°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 45°F

Published 1 year ago

By admin

UMRO GLUMAC IZ “BOLJEG ŽIVOTA”: Živeo u Kanadi, glumio u “Da Vinčijevom kodu”, supruga se oglasila

Glumac Zinaid Miki Memišević preminuo je u 72. godini u Kanadi u Vankuveru, a tužnu vest je na društvenim mrežama podelila njegova supruga Žanka.

Memišević rođen je u Sarajevu 26. aprila 1950. godine, a iza sebe je ostavio na desetine uloga u teatru, na televiziji i filmu. Između ostalog svoj trag je ostavio u i popularnim ostvarenjima “Bolji život”, gde je oživeo lik Piletovog rođaka, “Dosije X”, seriji “Pozorište u kuće”, ali i u stranom hitu “DaVinčijev kod”.

Memišević je naše prostore napustio 1994. godine, dok je buktao rat. Bio je glumac Narodnog pozorišta u Beogradu, te profesor dikcije u 13. beogradskoj gimnaziji.

Za Vankuver je sa suprugom i dve ćerke otišao iz Budimpešte, u koju je otputovao autobusom, jer iz Beograda tada nisu leteli avioni ka pomenutoj destinaciji.

Zinaid je sa suprugom živeo u Vankuveru, a jednom prilikom govorio je o životu u Kanadi.

– Kanadu poredim s bivšom pokojnom državom. Ima hiljadu stvari koje ne valjaju, ali deset hiljada koje valjaju – rekao je glumac svojevremeno, a na pitanje da li bi se ikada vratio na tle nekadašnje države odgovorio je:

– Kad su me iščupali jednom, mogu me sad bacati gde god hoće.

– Večeras je nebo bogatije za jednu sjajnu zvezdu,a mi siromašniji za jednog divnog čoveka, punog ljubavi, razumjevanja i dobrote. Umro je naš, sarajevski, Miki. Onaj kome smo se divili u TV serijama. Onaj koga su mnogi momci oponašali a devojke bile tajno zaljubljene. S Mikijem se polako zatvara knjiga naše sretne mladosti. Ostaćeš da živiš u nama. Do kraja. Jer si svojim prisustvom, kroz život, ušao u naša srca. Nažalost, ne postoji životni BIS. Ti si ga,dragi Miki, na najbolji način zaslužio – napisao je jedan od njegovih prijatelja na Fejsbuku.

Izvor: Blic Foto: Privatrna arhiva

YOU MAY LIKE