Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 25°F
Wind: 8mph SSE
Humidity: 55%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
32°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 54°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By admin

DEČAK (13) UPUCAN U LOVU: Mališan iz Pirota u teškom stanju prebačen u Nišku bolnicu, otkriveno ko ga je upucao

Trinaestogodišnji dečak iz Pirota zadobio je teške povrede kada je pod još nerazjašnjenim okolnostima danas oko 13 sati na terenima Vlaških planina upucan.

Mališan U.P. (13) iz Pirota, koga je otac poveo u lov, pogođen je iz lovačke puške, sačmarom. Kolima Hitne pomoći oko 14 časova dovezen je u pirotsku Bolnicu.

Dete ima teške povrede i odmah je reanimiran.

Urađena je dijagnostika i u dečak je poslat u UKC Niš, odmah posle operacije koja je trajala skoro dva sata.

– Dete sa prostrelnom ranom u predelu butine i bedrene kosti, povredom glave, grudnog koša i abdomena nakon hirurškog zbrinjavanja i dijagnostičkog CT u Pirotu, dovezeno je Urgentni centar UKC Niš. Dečak je svestan, orijentisan i komunikativan – saopštio je večeras niški UKC.

U međuvremenu je identifikovan Lovac koji je pucao trinaestogodišnjeg dečaka na Vlaškim planinama u lovištu “Ponišavlje”.

Kako je potvrdio Ljubiša Stanković, upravnik lovišta gde je došlo do nesreće, osumnjičeni za nesreću je bio u grupi lovaca koja je danas na Vlaškim planinama lovila divlje svinje.

-Nejasno je kako taj lovac nije video dečaka jer je mališan imao prsluk koji se nadaleko vidi i nosi se baš kako bi se izbegle ovakve situacije. Nažalost, svedoci smo da se svake godine desi poneka nesreća u lovu, ovo je posebno teško jer se radi o detetu. Ne mogu da pričam o okolnostima ovog događaja jer ih zaista ne znam, policija će odraditi svoj deo posla i utvrditi šta se i kako se desilo – kazao je Ljubiša Stanković, upravnik lovišta.

Na pitanje da li je dozvoljeno voditi maloletnike u lov, Stanković kaže da je ovaj događaj bio povod da se o tome razgovara među lovcima.

– Baš smo sada o tome diskutovali, u zakonu o tome ne pište ništa pa mnogi lovci sa sobom vode decu. To je postalo veoma često, eto vidite na Fejsbuku, mnogi mališani postavljaju slike iz lova. Po meni to nije u redu, ne bi trebalo decu voditi u lov kako bi se sprečilo da se desi ovo što se danas dogodilo. Strašno smo uznemireni, nadamo se da će dete biti dobro, dečakov otac je policajac, mogu misliti kako je njemu – rekao je upravnik lovišta.

Izvor: Puls onlajn/Blic Foto: Hitna pomoć

YOU MAY LIKE