Chicago
21°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 10°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 55%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

UMETNOST ZA ŽENSKU SOLIDARNOST: Dve Srpkinje učestvovale na jedinstvenom projektu za Dan žena! (VIDEO)

Međunarodne umetnice Šilpa Anant i Aleksandra Denda na Međunarodni dan žena predstavile su muzički spot za svoj najnoviji duet -i Dwell – tajnovit i dinamičan zvučni zapis o ženskoj solidarnosti.

Ovaj kantautorski tandem započeo je kao studenti sabornici na Berklee College of Music, a nakon što je diplomirao, nastavio je da zajedno deli mnoge renomirane pozornice širom Sjedinjenih Država, uključujući Karnegi Hol, muzej MoMA i Kenedi centar. Prošle godine su predstavljene na albumu ONA Tane Alekse, nominovanog za Gremi nagradu , a sada, 10 godina nakon što su prvi put delile binu, ove dve umetnice su odlučile da kanališu neizvesnost pandemije i pretoče je u pesmu, slaveći prijateljstvo.

U pesmi i Dwell, Denda i Anant raspuštaju svoje bogate, kulturne korene i raskošnu muzikalnost – preplićući balkanske i indijske vokalne ukrase sa kinematografskim zvučnim teksturama holivudskog i bolivudskog senzibiliteta, dok se spokojan zvuk polako pretvara u bliskoistočne ritmove, dodatno oslikavajući podršku, divljenje i inspiraciju koju ove dve umetnice imaju jedna za drugu.

Seme za ovu pesmu je posađeno nešto pre pandemije, kada su Anant i Denda imali nedeljni ritual sastajanja na svojim sesijama pisanja pesama. To seme je na kraju procvetalo u stihove i refren tokom početnog lockdown-a 2020. godine, što je pomoglo ovom sestrinskom dvojcu da izdrži neizvesnost, tugu i zebnju koje je pandemija u početku donela.

Giosue Greco, producent koji stoji iza numere, je filmski kompozitor nominovan za Oskara koji je ovo delo dodatno prožeo elementima World Music i dao mu filmski štih.

Muzički spot za i Dwell, koji je snimila i režirala fotografkinja i režiserka iz UAE – Marta Lamovšek u Dubaiju i okolini, rad je ljubavi malog, internacionalnog tima neverovatno obdarenih žena koje su se okuplile iz različitih delova sveta da bi ispunile Šilpinu i Aleksandrinu viziju, uključujući srpkinje Ninu Bogosavljev iza modnog brenda Bulka i talentovanu mladu montažerku Tanju Drobnjak. Ekipa je sastavljena da podrži i istakne važne uloge koje žene igraju u industriji zabave, i da ostane verna temi same pesme koja se fokusira na inherentnu vezu koju dele žene, bez obzira na kulturu, zemlju i različitosti.

Savršeno usklađen na vreme za proslavu Međunarodnog dana žena, spot za i Dwell objavljeni su 8. marta.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Promo
Foto: Promo

YOU MAY LIKE