Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 14mph WNW
Влажност: 60%
Притисак: 30.21"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

RADIKALAN POTEZ ZELENSKOG: Ukrajina pleni imovinu svih Rusa u zemlji!

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je ukaz o prinudnom oduzimanju imovine Rusije i njenih državljana koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

Ukrajinska Rada objavila je zvaničnu odluku predsednika, koja nalaže oduzimanje imovine koja je u vlasništvu Rusije ili njenih državljana, a koja se nalazi na teritoriji Ukrajine.

Ovaj zakon definiše pravni osnov za oduzimanje imovinskih prava Ruske Federacije, kao države koja je započela veliki rat protiv Ukrajine i njenih stanovnika.

Prema zakonu, oduzimanje imovinskih prava Ruske Federacije i njenih stanovnika u Ukrajini vrši se bez ikakve nadoknade njihove vrednosti, s obzirom na agresivni rat koji Ruska Federacija vodila protiv Ukrajine.

Prethodno je Velika Britanija uvela sankcije sedmorici ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič, kao i Oleg Deripaska.

U međuvremenu, održani su pregovori ministara spoljnih poslova Ukrajine i Rusije – Dmitra Kulebe i Sergeja Lavrova. Šefovi diplomatija nisu uspeli da se usaglase po mnogim pitanjima, pa su pregovori proglašeni neuspehom.

Kuleba je u Antaliju došao sa ciljem da razgovara o humanitarnim koridorima i eventualnom prekidu vatre, dok je Lavrov istakao da Rusija neće napraviti nikakve ustupke.

Šef ruske diplomatije rekao je da predsednik Vladimir Putin nikada nije isključio mogućnost sastanka sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim, ali da će to njega doći kada se za tim ukaže potreba.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / TRT World

YOU MAY LIKE