Chicago, IL
55°
Sunny
6:22 am5:42 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 11mph S
Humidity: 49%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 2
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
57°F
55°F
52°F
50°F
48°F
SunMonTueWedThu
66°F / 54°F
70°F / 41°F
45°F / 36°F
48°F / 36°F
48°F / 41°F

Published 3 years ago

By admin

ULOV GODINE: U Srbiji upecana štuka, druga po veličini u svetu!

Trojica ribolovaca iz Čačka u jezeru Međuvršje kod Ovčar Banje upecali su pravi kapitalni primerak – štuku tešku čak 14, 5 kilograma. Prema dostupnim podacima najveći primerak ove ribe do sada upecan je u Rusiji i bio je teži samo za kilogram, što znači da je ova srpska štuka po veličini druga u svetu. Borba sa rečnom nemani trajala je duže od pola sata i prezonojila je pecaroše. Ali, kako kažu, svaki minut vredeo je truda.

“Već 15 godina pecam, a ovo je definitivno najveći ulov do sada. Drugari Beli, Dragan i ja kao i obično zauzeli smo svoju poziciju na jezeru, zabacili štapove. Ovog kapitalca smo namamili na mali mamac i običnim kineskim štapom. Kad smo krenuli da izvlačimo ribu videli smo da je u pitanju krupan primerak, ali nismo baš očekivali ovoliku štuku. Jedva smo uspeli da je savladamo, htela je da se otkine sa mamca. To nismo mogli da dozvolimo”, rekao je ribolovac Tomo Bošković za RINU.

Međutim, tu mukama pecaroša nije bio kraj, pa čak i kada je bila na suvom, štuka se zamalo spasila i opet zavšrišila u vodi.

“Zakačili smo je za konopac, na drvo na obali. U jednom momentu samo se trznula, presekla taj kanap i upala ponovo u vodu. Potrčao sam ka njoj i uspeo ponovo da je uhvatim inače i sva sreća pa je već bila omamljena, inače od ulova ne bi bilo ništa”, priča Tomo.

Džinovska štuka već je završila isečena u kockice, a prema rečima pecaroša našlo se tu preko 10 kilograma mesa. Od ovog kapitalnog primerka sada je ostala samo glava, da svedoči o njenoj veličini.

DZINOVSKA NEMAN: Od 10 kg mesa ostala je samo glava

“Štuke koje smo do sada pecali mahom su težile maksimlano oko sedam kilograma. Napravili smo specijalitete i gledali meč Novaka Đokovića, tako da smo uz ulov proslavili dva lepa događaja”, kaže Toma.

Inače, ovo nije prvi put da se upravo na jezeru Međuvršje upecaju kapitalni primerci. Pre štuke, na mamcu su se našli krupni somovi i šarani.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE