Connect with us

aktuelno

UHAPSILI DOBROČINITELJA: Svetomir je ceo život pomagao Albancima, a sada je u zatvoru pod lažnim optužbama! (FOTO)

Published

on

Svetomir Bačević iz Peći kao raseljeno lice 21 godinu živi u Gornjem Milanovcu, ali je svake godine redovno obilazio rodno mesto, selo Belo Polje, kaže njegova porodica.

Dok su živeli na Кosovu i Metohiji, Svetomir je, kada je trebalo pomagao komšije albanske nacionalnosti. Porodici sa jedanaestoro dece svakodnevno je nosio džakove sa brašnom kako ne bi gladovali, nije gledao koje su nacionalnosti.

„Njihove njive graničile su se sa našom i često je znao da uprti džakove sa brašnom na leđa i odnese im . Znao je da kaže greota, da deca nemaju ili ne daj Bože da gladuju . Takav je naš brat Svetomir, on nikome trunku u vodu nije bacio, niti loše pomislio, ” kaže Miloje Bačević za RINU.

Prema njegovim rečima, bili su dobro situirani dok su živeli u selu Belo Polje, bavili se poljoprivredom.

„Sve smo izgubili, a u selu koje je nekad brojilo više od 400 srpskih porodica, sada je svega četiri kuće. Među njima, nije naša jer raznošena je, cigla po cigla . Svaku tu ciglu sam prepoznao na tuđoj kući ” , kaže Milić Bačević, Svetomirov brat.

Hapšenje Svetomira Bačevića pre dva dana u opštini Peć pod izgovorom da je odgovoran za navodni ratni zločin, Кancelarija za Кosovo i Metohiju ocenila je kao još jednu kampanju zastrašivanja srpskog naroda na Кosovu i Metohiji.

” Po sredi je novi udar na Srbe u južnoj pokrajini , pre svega na povratnike i povratničke porodice koji su poslednjih godina na meti prištinskih institucija.Ovo nije prvi put dase na ovakav našin ugrožava bezbednost i integritet povratnika sa Кosova i Metohije ,a da se u prošlosti dokazalo da su svi Srbiji uhapšeni u ovakvim akcijama nevini. Jedini cilj ovakvog postupanja prištinskih institucija jeste da se drže u stalnom strahu i neizvesnosti”, saopštila je Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement