Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

UHAPŠEN VESELIN VELJKOVIĆ: Bivši direktor policije Crne Gore pao u akciji SPO-a!

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je jutros u akciji Specijalnog policijskog odeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Veljović je uhapšen u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona (EUROPOLOM).

SPO od zore obavlja pretrese u Podgorici, Mojkovcu, Žabljaku i Nikšiću…

U akciji SPO ima još uhapšenih.

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da Specijalno policijsko odeljenje, po naredbi suda, a po zahtevu Specijalnog drzavnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, obavlja „pretresanje stanova i drugih prostorija više lica u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje“, pišu Vijesti.

Veselin Veljović od ljeta 2007. do 2011. godine bio je direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine u drugom mandatu bio prvi čovek crnogorske policije.

Tokom karijere na čelu bezbednosnog sektora, Veselin Veljović, od strane opozicionih partija, dela nevladinih organizacija i medija često je optuživan za netransparentnost, zloupotrebu policije i moći, bespogovornu političku lojalnost Milu Đukanoviću, ali i za umešanost u brojne slučajeve prodaje državne imovine.

Nakon okončanja prvog mandata Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbednosti i odbrane, a u vreme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Veća za nacionalnu bezbednost.

Kada je u decembru 2020. posle razgovora sa tadašnjim potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem otišao iz UP ponovo je zaposlenje našao u kabinetu bivšeg predsednika Mila Đukanovića.

Funkciju savetnika za bezbednost i odbranu Veljović je obavljao sve 20. maja ove godine.

PROČITAJTE VIŠE:

DA SRCE PREPUKNE: Vatrogasci na Rodosu usred požara naišli na jelena, njihov gest raplakao je svet! (VIDEO)

STRAŠNO NEVREME OŠTETILO PUTNIČKI AVION: Letelica sletela u Rim, putnici se hitno iskrcali! (FOTO)

INTERVJU, MILOŠ VESIN: O braku i razvodu, ljubavi i emocijama, deci i roditeljima, depresiji i narcisoidnosti, veri i virusima… (VIDEO)

Izvor: Danas.rs
Foto: FoNet/ MUP Srbije

YOU MAY LIKE