Connect with us

Srbija

UDOVICA OLIVERA IVANOVIĆA PIŠE KNJIGU: Pisala sam o jednoj velikoj ljubavi, borbi…

Published

on

Milenu Popović Ivanović uskoro ćemo imati prilike da upoznamo u ulozi spisateljice, a već sada ona najavljuje i nastavak knjige

Udovica ubijenog Olivera Ivanovića, Milena Popović Ivanović, privodi kraju pisanje knjige u kojoj je sublimirala dvanaest godina života koje je provela uz svog čoveka.

Ona je u intervjuu za novi broj magazina „Bazar“, između ostalog otkrila, da je pisala o svom životu sa Oliverom, pored koga je stasavala i sa kojim je delila život sve do 16. januara prošle godine, kada je on ubijen.

„Knjiga je skoro gotova. Počela sam da je pišem neplanirano, sasvim slučajno. Često pišem kraće tekstove na Instagramu o Oliveru, našem životu i ljubavi koju smo imali. Svaki put dobijem bezbroj komentara.
Ljudi rado čitaju i dele ono što pišem. Tako sam zapravo i došla na ideju da sve to pretočim u knjigu”, objasnila je Milena, koja iz braka sa ubijenim predsednikom Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ ima i sina.

Knjiga je skoro gotova. Počela sam da je pišem neplanirano, sasvim slučajno. Često pišem kraće tekstove na Instagramu o Oliveru, našem životu i ljubavi koju smo imali. Tako sam zapravo i došla na ideju da sve to pretočim u knjigu

Milena je istakla da su teme knjige njihove zajedničke godine, a da se ona putrudila da napišem sve onako kako je zaista bilo, “golu istinu o svemu i svima”.

“Pisala sam o jednoj velikoj ljubavi, borbi… Dugujem to Oliveru, da se nikada ne zaboravi. I to je moja misija, živeće on i kroz knjigu i kroz Bogdana i kroz sve nas”, dodala je udovica kosovskog političara koja se posle atentata iz Kosovske Mitrovice preselila u Beograd, gde je angažovana u kabinetu Vlade Srbije.

Dugujem to Oliveru, da se nikada ne zaboravi. I to je moja misija, živeće on i kroz knjigu i kroz Bogdana i kroz sve nas

Milena Popović Ivanović navodi da još uvek nije odlučila koji će biti naziv knjige.

“Imam nekoliko opcija, ali odluku o tome doneću kada sve
bude gotovo. Mislim da će knjiga imati i nastavak. Prva je do 16. januara
2018. godine, a druga će biti o periodu posle toga”, otkriva buduća spisateljica.

TEKST: Serbian Times FOTO: Miloš Lužanin za Bazar

 

Advertisement